Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Napovedovalci

Aleksander Golja

4 prispevkov18.6.2024

Half a Sixpence (2)

Tudi današnja oddaja je namenjena muzikalu Half a Sixpence, delu, ki temelji na romanu angleškega pisatelja Herberta Georgea Wellsa z naslovom Kipps: The Story of a Simple Soul. Pripoveduje pa o siroti, ki nepričakovano podeduje bogastvo, s katerim se povzpne po socialni lestvici in ki, tik preden izgubi celotno premoženje, spozna, da si sreče človek pač ne more kupiti. Prva postavitev muzikala se je zgodila leta 1963, druga pa leta 2016. In v tej so moči združili scenarist Jlian Fellowes ter George Stiles in Anthony Drewe, ki sta glasbeni navdih našla pri izviru, pri Davidu Henkerju. Poslušali bomo glasbo iz muzikala Half a Sixpence, ki navdušuje občinstvo.


11.6.2024

Half a Sixpence (1)

Današnjo in prihodnjo oddajo namenjamo muzikalu Half a Sixpence, delu, ki temelji na romanu angleškega pisatelja Herberta Georgea Wellsa z naslovom Kipps: The Story of a Simple Soul. Pripoveduje o siroti, ki nepričakovano podeduje bogastvo, s katerim se povzpne po socialni lestvici, in ki, tik preden izgubi celotno premoženje, spozna, da si sreče človek pač ne more kupiti.


4.6.2024

Beautiful: The Carole King Musical (2)

Tudi v današnji oddaji bomo v družbi musicla Beautiful: The Carole King Musical. Carole King je najuspešnejša ženska skladateljica v obdobju od leta 1955 do 1999, saj je napisala ali pa sodelovala pri pisanju 118-ih hitov. Izdala je 25 solističnih albumov, zadnjega leta 2010. Z delom si je med drugim prislužila tudi štiri nagrade grammy.


28.5.2024

Beautiful: The Carole King Musical (1)

V današnji in prihodnji oddaji bomo v družbi musicala naslovljenega Beautiful: The Carole King Musical, ki ga uvrščamo med jukebox musicale. Scenarij zanj je spisal Douglas McGrath, pripoveduje pa zgodbo življenja in kariere Carole King, seveda z glasbo, ki jo je napisala, pogosto v sodelovanju Gerryjem Goffinom in ostalimi sodobnimi skladbami izpod peresa Barryja Manna, Cynthie Weil, Phila Spectorja in drugih.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt