Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Uredništvo izobraževalnega, otroškega in mladinskega ter dokumentarno-feljtonskega programa

Alja Verbole

652 prispevkov23.4.2024

Bršljan pravljic

Tam, prav na vrh visokega stolpa, so v zlato zastraženi sobi skrite pravljice … Pripoveduje: Vesna Jevnikar. Napisala: Bina Štampe Žmavc. Posneto v studiih Radia Slovenija 2006.


17.4.2023

Leteči kovček

Princesa še vedno čaka, mladenič pa hodi po svetu in pripoveduje pravljice… Pripovedujejo: Janez Hočevar Rifle, Marko Mandić, Sabina Kogovšek, Saša Mihelčič, Ivo Ban, Ljerka Belak, Polona Juh, Aleš Valič, Nina Valič, Uroš Smolej. Napisal: Hans Christian Andersen. Prevedla: Silvana Orel Kos Posneto v studiih Radia Slovenija 2005.


10.4.2024

Vrabčkova zgodba

Vrabčka pošljejo v pevsko šolo k mojstru slavčku. Pripoveduje: Majda Grbac. Napisal: Grigor Vitez. Posneto v studiih Radiotelevizije Ljubljana 1976.


9.4.2024

Srečna družina

O iskanju primerne žene za velikega malega polžka … Pripovedujejo: Janez Hočevar Rifle, Ljerka Belak, Dare Valič, Polona Juh, Nina Valič, Saša Mihelčič. Napisal: Hans Christian Andersen. Prevedla: Silvana Orel Kos. Posneto v studiih Radia Slovenija 2005.


6.4.2024

Balončki na obisku

Ta teden smo imeli na radiu prav poseben obisk, k nam so prišli otroci iz skupine Balončki iz vrtca Trnovo. Z našimi gosti se je po radiu sprehodila Špela Šebenik, zavili so tudi v radijski studio in tam malo poklepetali … Otroke v vrtcu Trnovo vsako leto obiskuje tudi prav posebna lutka, ki pred njih postavlja zanimive zanke in uganke. Le s kom letos raziskujejo svet okoli sebe? V skupini Balončki so otroci stari pet in šest let, kar pomeni, da so že tako veliki, da bodo jeseni šli v šolo …


3.4.2024

Kukavček

Nekega dne je Kukavček pozabil na kukanje. Pripoveduje: Nina Valič. Napisala: Becky Bloom. Prevedla: Mojca Mandeljc Pengov. Posneto v studiih Radia Slovenija 2006.


2.4.2024

Grdi raček

Pravljica o grdem račku, ki so ga vsi zaničevali, potem pa je postal najlepši med pticami. Napisal: Hans Christian Andersen. Prevedla: Silvana Orel Kos. Pripovedujejo igralci: Ljerka Belak, Saša Mihelčič, Nina Valič, Zvone Hribar, Sabina Kogovšek, Uroš Smolej, Polona Juh, Aleš Valič in Marko Mandić. Režija: Irena Glonar. Posneto v studiih Radia Slovenija 2005.


28.3.2024

Stanovitni kositrni vojak

Kositrni vojak se zaljubi v plesalko iz papirja. Pripovedujejo: Janez Hočevar, Uroš Smolej, Zvone Hribar, Ljerka Belak. Napisal: Hans Christian Andersen. Prevedla: Silvana Orel Kos. Posneto v studiih Radia Slovenija 2005.


27.3.2024

Tačke vedno tečejo domov

Sredi gozda nekdo joka … Zajček, ki nima toplega doma … Pripovedujeta: Barbara Lapajne in Brane Grubar. Napisala: Tatjana Kokalj. Posneto v studiih Radia Slovenija 2000.


25.3.2024

Tudi živali sanjajo

So na tem svetu taka mesta, ki jih ne doseže cesta ... Pripovedujeta: Iva Zupančič in Milan Štefe. Napisal: Feri Lainšček. Posneto v studiih Radia Slovenija 2009.


23.3.2024

Pomladno navijanje

Naenkrat pride dan, ko postane jakna opoldne prevroča in zrak drugače diši. V deželo je prišla pomlad. Zagotovo je veliko športov, ki vas te dni zvabijo na prosto: kolesarjenje, igre na igrišču, delo na vrtu … Navijanje za naše športnike in tudi pripovedovanje pravljic …


24.3.2024

Pomladni sejem

Na livadi so se zbrala drevesa, da bi jih pomlad odela v najlepša oblačila … Pripoveduje: Vesna Jevnikar. Napisal: Marko Kravos. Posneto v studiih Radia Slovenija 1994.


20.3.2024

Pomladni potoček

Novorojeni potoček prebuja vse okoli sebe. Pripoveduje: Vesna Jevnikar. Napisala: Kirsti Kivinen. Posneto v studiih Radia Slovenija 1994.


19.3.2024

Spomladanska pravljica

Pojdi, pojdi beli mož, čas prišel je mladih rož … Pripovedujejo: Iva Krajnc, Uroš Smolej, Pavle Ravnohrib, Boris Kos. Napisal: Vojan Tihomir Arhar. Posneto v studiih Radia Slovenija 2003.


17.3.2024

Medvedek in sanje

Medvedek je spal vso zimo. Da se človek vpraša, ali zima sploh pozna medveda? Pripoveduje: Darja Reichman. Napisal: Gregor Preac. Posneto v studiih Radia Slovenija 2009.


14.3.2024

Najboljše darilo

Trije snubci prinesejo deklici ogledalo, kočijo in jabolko. Pripoveduje: Alja Tkačev. Estonska ljudska pravljica. Posneto v studiih Radiotelevizije Ljubljana 1976.


13.3.2024

Crkljalni dan

Kateri je pravi dan za crkljanje? Čisto vsak … Pripoveduje: Barbara Žefran. Napisala: Mateja Reba. Posneto v studiih Radia Slovenija 2012.


9.3.2024

Sobotna opravila in dolžnosti

Šolarji imajo doma kar nekaj dolžnosti. Tudi zato se bomo v tokratni oddaji lotili hišnih opravil in zaigrali nekaj družabnih iger … Česa vsega se lotijo, tudi ob sobotnih dopoldnevih, in katera so njihova najmanj ljuba opravila?


10.3.2024

Dežnikar

Tisto temno deževno noč se je v mestu pod starim gradom naselil Dežnikar … Pripoveduje: Gaber Trseglav. Napisala: Tatjana Kokalj. Pravljica z natečaja za izvirno slovensko pravljico. Posneto v studiih Radia Slovenija 2012.


24.2.2024

Kam med zimskimi počitnicami?

Za nekatere se teden počitnic počasi zaključuje in bodo v ponedeljek spet sedli v šolske klopi. Za vrstnike z drugih območij pa se zimske počitnice šele začenjajo. In kam med počitnicami? Nekateri se s starši odpravijo na smučanje, večina otrok pa ostane kar doma. Ta čas lahko namenite tudi kreativnemu ustvarjanju. V Pionirskem domu v Ljubljani sta potekali gledališka in likovna zimska počitniška šola. Kako živahno je bilo, kaj so ustvarili, se igrali in novega spoznali, je preverila naša radovedna Sara. Tudi vi lahko vzamete v roke barvni papir ali glino in se prepustite domišljiji …


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt