Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Uredništvo izobraževalnega, otroškega in mladinskega ter dokumentarno-feljtonskega programa

Alja Verbole

518 prispevkov25.5.2023

Vrba Žaljivka

Kako je Vrba Žaljivka postala Vrba Očarljivka. Pripoveduje: Sabina Kogovšek. Napisala: Neža Pavlovčič. Pravljica z natečaja za oddajo Lahko noč, otroci!. Posneto v studiih Radia Slovenija 2014.


24.5.2023

Palček Štef izgubi svetilko

... in ugotovi kako lep je pravzaprav dan Pripoveduje: Zvone Hribar. Napisala: Matea Reba. Posneto v studiih Radia Slovenija 1999.


20.5.2023

Od srede do petka – pesmi Neže Maurer v živo iz Cankarjevega doma

V Cankarjem domu v Ljubljani je v počastitev svetovnega dneva čebel dramski igralec Blaž Šef v neposrednem radijskem prenosu na Prvem interpretiral pesmi Neže Maurer, zbrane pod naslovom Od srede do petka, v katerih smo z vetrom potovali med oblaki. Gre za šesto oddajo Lahko noč, otroci v našem novem ciklu radijskih čebelic - besedil iz knjižne zbirke Čebelica, ki so zaživela v zvočni podobi. Letošnji cikel je zasnovan kot poklon knjižni zbirki, ki letos praznuje svojih 70 let in ob kateri so in še odraščajo generacije. Pripovedovalec: Blaž Šef. Avtorica besedila: Neža Maurer. Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina. Oblikovalci zvoka: Matjaž Miklič, Matjaž Mastnak in Miha Oblak. Režiser oddaj in avtor idejne zasnove cikla Čebelice: Klemen Markovčič. V živo iz Cankarjevega doma v Ljubljani.


23.5.2023

V deželi Slovnice

Jaz, Mene in Meni živijo v vsakem izmed nas. Pripoveduje: Uroš Smolej. Napisala: Sonja Žnidarčič. Pravljica z natečaja za oddajo Lahko noč, otroci!. Posneto v studiih Radia Slovenija 2014.


20.5.2023

Čebelice in čebele brenčijo na Prvem

20. maja praznujemo svetovni dan čebel. Temu pomembnemu praznovanju, ki nas na pobudo Slovenije pri OZN vse od leta 2018 naprej opominja na izjemen pomen čebel, se že šesto leto zapored pridružuje tudi svojevrstni pravljični cikel Čebelice v oddaji Lahko noč, otroci! V tem tednu želimo najmlajše poslušalce s ciklom sedmih novih radijskih pravljic spomniti na pomen čebel za človekov obstoj na tem planetu, hkrati pa razpreti pahljačo pravljic, ki jih skriva knjižna zbirka Čebelica, ki bo letošnjega oktobra praznovala svoj 70. rojstni dan!


21.5.2023

Judovska pravljica/Ajda Ross: Pravljica o modrem plaščku

Med 15. in 21. majem smo v počastitev svetovnega dneva čebel na Prvem pripravili cikel sedmih pravljic iz priljubljene otroške knjižne zbirke Čebelica. Zadnja v nizu je Judovska Pravljica o modrem plaščku, ki bo v knjižni obliki zaživela jeseni. Na radijskih valovih pa že nocoj. Pravljica o tem, da tudi iz nič lahko nastane veliko. Pripovedovalec: Robert Waltl. Judovska pravljica. Prevajalka: Ajda Ross. Urednica oddaje: Alja Verbole. Režiser oddaj in avtor idejne zasnove cikla Čebelice: Klemen Markovčič. Tonski mojster: Urban Gruden. Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina. Posneto v studiu 02 Radia Slovenija, maj 2023.


13.5.2023

O miški, ki se je bala

Dveh se strah ne boji. Pripoveduje: Slavko Cerjak. Napisala: Tatjana Kokalj. Posneto v studiih Radia Slovenija 1999.


10.5.2023

Mali medved išče srečo

Veliki medved mu pojasni, da jo je že našel v veliko malih stvareh … Pripoveduje: Nadja Vidmar. Napisal: Waltraud Egitz. Posneto v studiih Radia Slovenija 2008.


4.5.2023

Premiera pravljice Tadeja Rodmana: Jolanda in Henrik

Nocoj bomo premierno slišali novo pravljico avtorja Tadeja Rodmana: Jolanda in Henrik. Izbrana je bila med 945 pravljicami, ki so prispele na naš natečaj za oddajo Lahko noč, otroci!. Bosta veverica in zajec premagala osamljenost? Pripoveduje: Matej Puc. Avtor besedila: Tadej Rodman. Glasbena opremljevalka: Darja Hlavka Godina. Mojster zvoka: Urban Gruden. Režiser: Klemen Markovčič. Pravljica z natečaja za oddajo Lahko noč, otroci! 2021. Posneto v studiu 02 Radia Slovenija, april 2023.


3.5.2023

Nenavadna kraljevska pravljica

Vila se bo upokojila. Kralj in kraljica pa se bosta lahko odpeljala na morje … Pripovedujeta: Brane Grubar in Asja Kahrimanović. Napisala: Mateja Perpar. Pravljica z natečaja za oddajo Lahko noč, otroci! Posneto v studiih Radia Slovenija 2014.


2.5.2023

Medvedek ni zaspan

… pa bo moral vseeno spat … Pripovedujejo: Damjan Trbovc, Helena Peršuh, Karel Brišnik. Napisala: Irena Androjna. Posneto v studiih Radia Slovenija 2005.


26.4.2023

Grdi raček

Pravljica o grdem račku, ki so ga vsi zaničevali, potem pa je postal najlepši med pticami. Pripovedujejo: Zvone Hribar, Ljerka Belak, Saša Mihelčič, Nina Valič, Sabina Kogovšek, Uroš Smolej, Polona Juh, Aleš Valič, Marko Mandič. Avtor besedila: Hans Christian Andersen. Prevajalka: Silvana Orel Kos. Glasbena opremljevalka: Darja Hlavka Godina. Mojster zvoka: Jure Culiberg. Režiserka: Irena Glonar. Posneto v studiih Radia Slovenija 2005.


25.4.2023

Veliki godrnjavec

Medved bi rad prestrašil živali, a se ga ne utegnejo bati. Pripoveduje: Polona Vetrih. Napisala: Gertrude Crampton. Posneto v studiih Radiotelevizije Ljubljana 1976.


22.4.2023

4. b med knjigami in Zemljo

Učenci 4. b razreda Osnovne šole Prežihovega Voranca v Ljubljani so si ogledali studie, kjer nastajajo radijske oddaje in izvedeli kdo vse dela v naši hiši. Potem so sedli pred mikrofon in se skupaj s Špelo potopili v svet knjižnih junakov, razmišljali pa so tudi o tem, kako lahko vsak od nas prispeva k zdravemu in čistejšemu okolju. Pa ugasnite luč, če imate še prižgano, saj je ne potrebujete!


23.4.2023

Pot kapljice Bučke

V gorskem potočku, sred strmih vršacev začela se kapljice Bučke je pot … Pripoveduje: Tjaša Železnik. Napisal: Metod Mališnik. Pravljica z natečaja za oddajo Lahko noč, otroci! Posneto v studiih Radia Slovenija 2014.


19.4.2023

Kaj delam narobe

Ste že slišali za zelo nesrečno kobilico? Pripoveduje: Sabina Kogovšek. Napisala: Sara Kern. Pravljica z natečaja za izvirno slovensko pravljico 2010. Posneto v studiih Ra Slo 2011.


16.4.2023

Leteči kovček

Trgovčev sin zavoljo pravljice o vžigalicah ostane brez neveste … Pripovedujejo: Janez Hočevar Rifle, Marko Mandić, Sabina Kogovšek, Saša Mihelčič, Ivo Ban, Ljerka Belak, Polona Juh, Aleš Valič, Nina Valič, Uroš Smolej. Avtor literarnega dela: Hans Christian Andersen. Prevedla: Silvana Orel Kos. Glasbena opremljevalka: Darja Hlavka Godina. Mojster zvoka: Jure Culiberg. Režiserka in avtorica priredbe: Irena Glonar. Posneto v studiih Radia Slovenija 2005.


2.4.2023

Cesarjeva nova oblačila

O cesarju, ki je na neobičajen način spoznal lastnost oblačila, ki so za neumne kot noč – nevidna … Pripovedujejo: Vesna Jevnikar, Zvone Hribar, Marko Mandič, Dare Valič, Ivo Ban, Aleš Valič, Ljerka Belak, Polona Juh. Napisal: Hans Christian Andersen. Prevedla: Silvana Orel Kos. Režirala: Irena Glonar. Posneto v studiih Radia Slovenija 2005.


1.4.2023

Prvi april in nori veter

Igrivi veter napravi zmešnjavo … Pripoveduje: Jana Osojnik. Napisala: Svetlana Makarovič. Posneto v studiih Radiotelevizije Ljubljana 1987.


29.3.2023

O jokavem jazbecu

Prihajale so nove in nove živali, ki so poskušale potolažiti jazbeca, toda vse zaman … Pripoveduje: Uroš Smolej. Napisala: Mateja Perpar. Pravljica z natečaja za oddajo Lahko noč, otroci!. Posneto v studiih Radia Slovenija 2014.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt