Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Uredništvo glasbenega in razvedrilnega programa

Anja Rupel

6 prispevkov20.9.2023

Rock uspešnice iz 70.

Z glasbo se selimo v 70. leta prejšnjega stoletja, ko so se rojevali rock idoli, kakršnih več ni, in bili s svojim ustvarjanjem pomemben del revolucij, ki so spreminjale svet. David Bowie, Lou Reed, John Lennon, Bob Marley, Rod Stewart, Marvin Gaye, to je samo nekaj imen, ki vam prepevajo v Godbah z zgodbo.


13.9.2023

Roger Waters praznuje 80. rojstni dan

Oddaja bo posvečena angleškemu rokovskemu glasbeniku Rogerju Watersu, ki se je v glasbeno zgodovino zapisal s svojim 20-letnim delovanjem v skupini Pink Floyd, pa tudi s solističnim ustvarjanjem. S skupino Pink Floyd je Roger ustvaril nekaj najveličastnejših del v zgodovini roka. Bil je pobudnik in avtor konceptualnih albumov in večine simbolike skupine. Pohvali se lahko tudi z eno najdonosnejših turnej The wall, ki je trajala tri leta. Roger Waters je po odhodu iz skupine posnel štiri solistične albume, leta 2015 tudi glasbo za opero Ça Ira. V Godbah z zgodbo poslušamo nekaj glasbe, ki jo je ustvaril v skupini Pink Floyd, in nekaj solističnih skladb.


6.9.2023

Slovenska popevka

Slovenska popevka je glasbeni festival, ki je v preteklosti najbolj zaznamoval domačo zabavno glasbo. V zlatih letih festivala so najboljši avtorji in izvajalci ustvarjali skladbe, ki so postale zimzelene in jih odkrivajo vedno nove generacije. Pred 46. festivalom Popevka in novo zmagovalno skladbo se v Godbah z zgodbo spominjamo nekaterih starejših zmagovalnih skladb, ki jih prepevajo Andrej Šifrer, Nuša Derenda, Katrinas, Anžej Dežan, Eva Boto, Nuška Drašček, Regina, Anika Horvat in drugi pevci in pevke.


30.8.2023

Petinšestdeseti rojstni dan Michaela Jacksona

Michael Jackson, glasbenik, ki ni hotel odrasti in je živel v svojem Neverlandu, ki je bil obseden s svojim videzom, imel nešteto lepotnih operacij in so ga zadnja leta življenja spremljali škandali in obtožbe o pedofiliji. Posebnež, ki ga kljub vsemu oboževalo več milijonov ljudi in je eden izmed najbolje prodajanih glasbenikov na svetu. Včeraj, 29. avgusta, bi praznoval 65. rojstni dan. V Godbah z zgodbo pa nekaj njegovih največjih uspešnic.


11.8.2023

Iz Radiosfere - Bojan Adamič

Izbrana skladba: Bojan Adamič - Ko boš prišla na Bled (poje Jelka Cvetežar) Glasbeni predlogi so bili: Bojan Adamič - Ko boš prišla na Bled Nino Robić - Ura brez kazalcev Whitney Houston - The Greatest Love of All


7.2.2023

»Naredili bomo 3-minutni Joker out koncert!«

Na letošnjem Eurosongu v Liverpoolu nas bo zastopala skupina Joker Out s skladbo Carpe Diem (Izkoristi dan). Člana skupine - pevec Bojan Cvjetićanin in basist Nace Jordan sta v pogovoru z Anjo Rupel spregovorila o pričakovanjih in pripravah na nastop, pritiskih, snemanju skladbe v Hamburgu, pa tudi o odločitvi, da jo bodo evropski publiki predstavili v slovenščini.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt