Stečajni upravitelj Primorja je za sredo novembra razpisal dražbo, na kateri bo že drugič poskusil prodati lastniški delež v Primorskih novicah. O morebitnem nakupu razmišljajo tudi nekateri zaposleni v časopisni hiši.

Upravitelj Rudolf Hramec pravi, da se je pred kratkim za nakup zanimalo več kupcev, zato pričakuje, da bo tokrat prodaja uspešna.

Na martinovo bo tako stečajni upravitelj na drugi dražbi poskusil prodati delež Primorja v Primorskih novicah. Izklicno ceno za skoraj 17-odstotni delež je moral po prvi neuspeli dražbi znižati na 52 tisoč evrov. Spomladi so se za nakup zanimali tudi v koprskem podjetju Grafist. Direktor Anto Guberac včeraj ni želel odgovoriti na vprašanje, ali se bo dražbe udeležil ali ne.

So se pa tokrat organizirali zaposleni v časopisni hiši, ki se pogovarjajo o tem, da bi odkupili delež. Za zdaj preverjajo, kdo bi bil za odkup, zato o tem, kako bodo pridobili denar, ne želijo govoriti vnaprej. Ni jasno, kaj bi jim 17-odstotni delež prinesel, saj je večinski lastnik Splošna plovba.

Podoben namen so imeli pred leti novinarji Večera, a se t. i. notranji odkup kar tričetrtinskega deleža štajerskega časopisa ni posrečil. Preostala večja lastnika Primorskih novic sta še Luka Koper, v kateri prodaje deleža ne načrtujejo, in časopis Dnevnik.