Usoda smučišča 2864 v Bohinjski Bistrici še ni znana, zato želijo v Bohinju ponovno oživiti smučanje na Kobli. Nekdaj priljubljeno smučišče ne obratuje že tri leta.

Ker se izpad Koble občutno pozna v turističnih bilancah Bohinjske Bistrice, so na prigovarjanje turističnih delavcev pobudo za oživitev prevzeli na občini. Župan Franc Kramar želi, da bi ponovno zagnali vsaj vlečnico Kozji hrbet. S podjetjem ŽTG Kobla, ki nima več koncesije za obratovanje, se jim ni uspelo dogovoriti niti o najemu niti o prodaji obstoječe vlečnice:

"Poskušali smo, a nam to na žalost ni uspelo. Če bi to vlečnico pridobili, bi zdaj že opravljali nujna vzdrževalna dela in jo usposobili, da bi lahko obratovala že letos. Ker pa so bili vsi poskusi neuspešni, smo se odločili, da bomo začeli postopek, ki predvideva njeno odstranitev in postavitev nove. Ta bi lahko po pridobitvi vseh dovoljenj obratovala že naslednjo sezono."

Vlečnica bi v dogovoru z novim investitorjem v načrtovano smučišče 2864 postala del novega smučišča.

Bohinjski svetniki so županov predlog podprli in dali zeleno luč za začetek pripravljalnih del. Po prvih ocenah bo to stalo približno 250 tisoč evrov. Pred nadaljnjimi postopki pa so opozorili, da bo projekt za občino prevelik zalogaj. Zato zahtevajo podroben poslovni načrt in vizijo, kdo in kako bi smučišče upravljal.

Romana Erjavec, Radio Slovenija