Usoda nekdaj uspešnih blagovnih znamk propadle družbe Delo Revije - Jane, Lady, Obrazov in drugih - ostaja negotova. Zadnji spor je zanetilo pismo, ki ga je slovenskim medijem poslal Pečečnik, Bojan Požar pa je projekt do nadaljnega zdaj ustavil.

KBM Leasing je z družbo Princip Media, katere solastnika sta Požar in Pečečnik, podpisal pogodbo o upravljanju blagovnih znamk, po izpolnitvi pogodbenih obveznosti pa tudi o njihovem nakupu.

Pečečnik pa je v pismu določa nove pogoje sodelovanja, ki celoten projekt postavljajo pod vprašaj. Ob tem sporoča, da so "Požarjeva samotarska drža in spremenjen odnos do mene ter očitki, da ne razumem medijske scene, načeli poslovno sodelovanje". Kaplja čez rob, razlaga, pa je bila Požarjeva izjava o vplivu na kadrovsko politiko in o zaposlitvi njegovega sina.

A ker bi 40 ljudi, če bi se umaknil iz projekta, ostalo na cesti, bo družbi Princip Media, katere polovični lastnik je, vseeno omogočil začetek delovanja, še sporoča Pečečnik. Od Požarja pa pričakuje, da mu bo v enem letu vrnil vložena sredstva, sicer bo družbo prevzel sam.

Možno, da revije ne bodo nikoli več izšle
Požar pa se je opoldne sestal z urednicami revij in po pogovoru se je odločil, da bo projekt do nadaljnjega ustavil. Pečečnikovih navedb v pismu ni želel komentirati, v sporočilu pa je dodal, da ne razume, zakaj Pečečnik za svoje sofinanciranje izida revij postavlja vedno nove pogoje.

Znane revije, ki so jih bralci prebirali desetletja, bi se lahko vnovič znašle na policah v drugem tednu novembra. Ali se bodo, po tem pismu ni več mogoče trditi, nam je pojasnil Požar. Pečečniku očita, da je z zapisanim pokopal projekt, saj revije pod novimi pogoji ne morejo iziti. Kaj bo zdaj storil, Požar še ne ve. Kot kaže, pa sam denarja za zagon projekta nima.

Poznavalci razmer ob tem opozarjajo, da bodo s časom - če se situacija ne bo hitro rešila - znani naslovi revij zbledeli. Obstaja pa tudi možnost, da te revije ne bodo več izšle.

Salomonu grozi tožba
Po propadu družbe Delo Revije je blagovne znamke sprva najel Salomon. Med trajanjem odpovednega roka pogodbe, sklenjene s KBM Leasingom, pa je začel izdajati konkurenčne revije. Zato je KBM Leasing zaradi identificiranih škodljivih ravnanj v zvezi s tem že vložil tožbo zoper Salomon, smo še izvedeli neuradno.