Evropska unija
slice
Brezplačni brezžični internet bo s sredstvi EU-ja vzpostavilo 89 občin
Pobuda WiFi4EU za brezplačni dostop do brezžičnega medmrežja na javnih mestih, 12. december 2018 ob 09:31 Evropska komisija je objavila izid prvega poziva pobude WiFi4EU za brezplačni dostop do brezžičnega medmrežja na javnih mestih.
12
Theresa May na pogovorih z nekaterimi evropskimi voditelji. Bruselj naj bi bil že naveličan.
48
11. december 2018 ob 19:45 Britanska premierka Theresa May je začela posvete z evropskimi kolegi, da bi dobila dodatna zagotovila glede sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.
Theresa May preložila glasovanje o dogovoru o brexitu
80
10. december 2018 ob 19:58 Britanska premierka Theresa May se je odločila za preložitev parlamentarnega glasovanja o dogovoru o brexitu, ki je bilo napovedano za torek.
Cerar: Zahodni Balkan integrirati v EU, da ne bo strateško izgubljen
48
10. december 2018 ob 20:28 Zunanji minister Miro Cerar je v Bruslju poudaril pomen zelo konkretnih dejanj EU-ja v odziv na pozitivne premike na Zahodnem Balkanu, saj naj bi bila ta regija v nasprotnem primeru za EU ...
Evropski socialdemokrati za vodilnega kandidata potrdili Timmermansa
11
8. december 2018 ob 20:32 Evropski socialdemokrati (PES) so nekdanjega nizozemskega zunanjega ministra Fransa Timmermansa potrdili za vodilnega kandidata za volitve v Evropski parlament maja prihodnje leto.
Peterle: Kramp-Karrenbauerjeva ima veliko odgovornost pred evropskimi volitvami Nemški krščanski demokrati (CDU) so za novo predsednico izvolili Annegret Kramp-Karrenbauer.
16
Evropska mejna straža razširja delovanje tudi zunaj sosed EU-ja Notranji ministri EU-ja so dosegli delni dogovor o reformi evropske mejne straže. Notranji minister Boštjan Poklukar je sporočil, da Slovenija pričakuje napotitev misij v države Zahodnega Balkana.
20
Brexit: britanski poslanci vse bolj kritični do vlade in njenega dogovora Poslanci v Veliki Britaniji vladi očitajo nespoštovanje parlamenta, ker mu ni v celoti predstavila pravnega mnenja o dogovoru z Evropsko unijo o brexitu.
42
Generalni pravobranilec: London lahko enostransko konča brexit in ne zapusti EU-ja Velika Britanija lahko enostransko, torej brez odločanja drugih držav članic, umakne napoved odhoda iz Evropske unije, je v svojem mnenju, ki sicer ni zavezujoče za Sodišče EU-ja, sporočil generalni ...
19
Akcija preprečevanja pranja denarja: odkrili več kot 1.500 "denarnih mul" Organi pregona iz 30 evropskih držav, tudi Slovenije, so v sodelovanju z Europolom, Eurojustom in Zvezo evropskih bank med septembrom in novembrom izvedli obsežno akcijo preprečevanja pranja denarja.
19
Pahor v Grčiji: "Obe državi privrženki skupni evropski ideji" Predsednik Slovenije Borut Pahor se je na državniškem obisku Grčije sestal z grškim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom in grškim premierjem Aleksisom Ciprasom.
19
Maratonska pogajanja prinesla okleščeno reformo evrskega območja Finančni ministri 27 članic EU-ja - brez Združenega kraljestva - so po osemnajstih urah pogajanj v Bruslju le dosegli dogovor o reformi evrskega območja, ki pa je glede na prvotne ambicije precej ...
11
Prometni ministri EU-ja dosegli dogovor o reformi cestnega prevoza Prometni ministri EU-ja so po štirinajsturnih pogajanjih dosegli dogovor o ključni reformi cestnega prevoza, ki naj bi zagotovila ravnotežje med ustreznimi delovnimi razmerami tovornjakarjev in ...
3
Evroskupina: Slovenija naj čim prej pošlje posodobljen proračunski načrt Finančni ministri držav v evrskem območju so Slovenijo pozvali, naj čim prej posreduje posodobljen osnutek proračunskega načrta in naj pravočasno ukrepa za zagotovitev skladnosti z evropskimi ...
33
Johannes Hahn na "mirovni misiji" v Beogradu in Prištini Evropski komisar za širitev Johannes Hahn je obiskal Srbijo in Kosovo, kjer je politične voditelje pozval k "deblokadi regionalnega sodelovanja in trgovine" ter poudaril pomen vrnitve k dialogu.
5

Izbor
Kazalo