Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Informativne vsebine

Zrcalo dneva V Slovenj Gradcu v uporabo predali prvo novozgrajeno hišo za družine, ki so v lanski ujmi ostale brez domov

23.07.2024

V vasi Kokra so tudi danes čistili zaselek in strugo istoimenske reke, zadnje hiše bodo predvidoma odkopali v treh dneh. Preddvorski župan Rok Roblek je ob tem dejal, da bodo nujna dela stala več kot milijon evrov, obnova pa več kot 2 milijona in pol. Medtem so dopoldne v Slovenj Gradcu slovesno v uporabo predali prvo novozgrajeno hišo za družine, ki so v lanski ujmi ostale brez domov.

Radijski dnevnik Prva družina, prizadeta v lanskih poplavah, prejela ključe na novo zgrajene hiše

23.07.2024

Prva družina, prizadeta v lanskih poplavah, je danes dobila ključe svoje nove hiše, ostale na težko pričakovan nov začetek še čakajo. Medtem ko odprava posledic po lanski ujmi še ni končana, je seznam prizadetih v novih neurjih vse daljši. Petkovo je samo v občini Preddvor po prvih ocenah povzročilo za več milijonov evrov škode, ki je domačini sami ne bodo mogli odpraviti. Drugi poudarki oddaje: - Zaradi slabega varovanja Donalda Trumpa odstopila direktorica tajne službe. - Zunanje ministrstvo obsoja vandalizem nad dvojezičnimi tablami na avstrijskem Koroškem. - Tudi Idrija se je pridružila občinam, ki izvajajo redno tehtanje tovornjakov.

Studio ob 17.00 Vsi obrazi prepovedanih drog

23.07.2024

Nedavni tragični smrti dveh mladih kot posledici prevelikega odmerka mamil v naši soseščini sta vnovič odprli vprašanja o razširjenosti prepovedanih drog. O novih nevarnostih njihove proizvodnje in uporabe ter ponujanju drog prek spleta v tokratnem v Studiu ob 17.00. Gostje: Jože Hren, ministrstvo za zdravje; Mark Verdenik, Združenje DrogArt; Borut Bah, društvo Stigma; Vera Grebenc s Fakultete za socialno delo Univerze v Ljubljani.

Aktualna tema Hiša novega začetka – prva od novo zgrajenih hiš za poplavljene

23.07.2024

Skoraj leto dni po uničujočih poplavah naši dopisniki s terena poročajo o ljudeh, ki opozarjajo, da postopki za reševanje posledic tečejo prepočasi. Mnogi so namreč še vedno v negotovosti. Kot je v Slovenj Gradcu danes povedal vodja vladne službe za obnovo Boštjan Šefic, je skupno 16 družin prišlo do konca pogodb o cenitvah, večina med njimi je takšnih, ki so v poplavah ostali brez strehe nad glavo. V Slovenj Gradcu pa so danes predali ključe prve od novo zgrajenih hiš za poplavljene. Poimenovali so jo Hiša novega začetka. Zgradilo jo je radeljsko podjetje Pergola s skupaj še 41 drugimi donatorji iz vse Slovenije. Čeprav je občina želela podariti zemljišče, hiša pa je donacija, ni šlo brez zapletov, a tokrat s srečnim koncem. V Slovenj Gradcu je bila naša dopisnica Metka Pirc.

Dogodki in odmevi V Slovenj Gradcu nova hiša za družino, ki jo je izgubila v poplavah

23.07.2024

Solze sreče so danes vendarle izpodrinile solze žalosti prve izmed družin, ki so ob lanski ujmi ostale brez doma. V Slovenj Gradcu so namreč dopoldne slovesno predali ključe novozgrajene hiše družini Stropnik. Njihov prejšnji dom je med več kot 300 objekti, ki so jih avgusta lani prizadele poplave in plazovi ter za katere so pristojni ugotovili, da niso več primerni za prebivanje. Druge teme: - Združenje zdravstvenih zavodov zahteva spremembo pri podeljevanju koncesij in pravičnejše cene storitev. - Število nezakonitih migracij na balkanski poti naj bi upadlo za skoraj tri četrtine, česar naša policija ne zaznava. - Sporazum med glavnima palestinskima gibanjema jezi Izrael, češ da je Fatah podprl terorizem Hamasa.

Aktualna tema Podjetja z mešanimi vodstvenimi ekipami so uspešnejša

23.07.2024

Da je družba zdrava in se optimalno razvija, mora izkoristiti vse svoje potenciale. Če ena polovica ljudi ni vključenih, je manj uspešna. Podatki kažejo, da to velja tudi na vodilnih mestih v gospodarstvu, ko gre za zastopanost žensk in moških. Evropska unija je zato že pred časom začela spodbujati uravnoteženo zastopanost obeh spolov tudi v podjetjih, a ker je oblikovala le priporočila, ukrepi pa niso bili obvezni, v minulih dveh desetletjih ni bilo pravega napredka. Zato je Unija sprejela direktivo o tako imenovanih spolnih kvotah. Slovenija naj bi jo v svoj pravni red prenesla z novelo zakona o gospodarskih družbah, ki jo je vlada pred počitnicami poslala v parlament. O rešitvah in pomislekih smo se pogovarjali z generalno direktorico direktorata za notranji trg na Ministrstvu z gospodarstvo Karlo Pinter ter članico upravnega odbora Združenja Manager in izvršno direktorico Boston Consulting Group Melanie Seier Larsen.

Po Sloveniji Protipoplavni nasipi na Muri nikoli končana zgodba

23.07.2024

Drugi poudarki: - V spodnjem Podravju nestrpno čakajo začetek graditve glavne ceste od Ormoža proti Ptuju, a kaj, ko ni znana trasa skozi oziroma mimo Ptuja. - Največja naložba v občini Loški Potok ta čas je usmerjena v izboljšanje oskrbe s pitno vodo. Novo vrtino povezujejo z vodovodnim omrežjem. - Sevniški oziroma posavski gasilci nasploh z vozilom, ki jim ga lahko zavidajo marsikje drugje - novim vozilom za gašenje in reševanje z višin. - Spomladi bo odprl vrata nov študentskim dom Univerze na Primorskem, a bo dodatnih 118 ležišč še vedno veliko premalo.

Danes do 13:00 V Slovenj Gradcu predali v uporabo prvo od hiš za družine, ki so v lanski ujmi ostale brez domov.

23.07.2024

V Slovenj Gradcu so slovesno predali v uporabo prvo od hiš za družine, ki so v lanski ujmi ostale brez domov. Ključe novega doma, ki je bil zgrajen s pomočjo donatorjev, je prva dobila družina iz Velunje. Predaje ključa se je udeležil tudi premier Robert Golob. Ostali poudarki oddaje: - V neurju prizadeti Kokri še brez vode in elektrike, vse hiše še niso odkopane. - Na Kitajskem dogovor palestinskih gibanj o vladi narodne enotnosti po koncu vojne v Gazi. - Naraščajo hospitalizacije zaradi zajčje mrzlice. Kmetje naj pri spravilu sena uporabljajo masko.

Jutranja kronika Ameriška predsedniška tekma: Kamala Harris zbrala dovolj delegatskih glasov, da bi v imenu demokratov izzvala Donalda Trumpa.

23.07.2024

Donalda Trumpa, ki se želi vrniti v Belo hišo, bo na novembrskih predsedniških volitvah v Združenih državah najverjetneje izzvala Kamala Harris. Zdajšnja podpredsednica je davi potrdila, da ima - po umiku Joe-ja Bidna iz predsedniške tekme - dovolj glasov delegatov, da bi jo imenovali za kandidatko demokratov. Kot je zatrdila zagovornica možnosti splava in strožje orožarske zakonodaje, si želi čim prej uradno potrditi kandidaturo in zmagati na volitvah - ob tem pa, ob pomoči podpornikov, tudi poenotiti demokratsko stranko in Američane. Ostali poudarki oddaje: - Sporazum doslej nasprotujočih si palestinskih gibanj; Netanjahu v Washington. - Novo letalo za gašenje ima po pristanku poškodovano podvozje. - Tadej Pogačar odpovedal olimpijski nastop v Parizu.

Jutranja kronika Prva jutranja kronika 05:30

23.07.2024

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.

Zrcalo dneva Zrcalo dneva 22:00

22.07.2024

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Radijski dnevnik Tadej Pogačar ne gre na olimpijske igre

22.07.2024

Prvi kolesar sveta ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Parizu. Tadej Pogačar, ki je na prejšnjih igrah v Tokiu osvojil bronasto kolajno, se je danes za odpoved odločil zaradi prevelike utrujenosti, potem ko je včeraj tretjič zmagal na dirki po Franciji. Druge teme: - Prvi nagovor ameriške podpredsednice Kamale Harris po umiku Joeja Bidna od predsedniške kandidature. - Hrvaška pretresena po strelskem napadu v domu za starostnike v Daruvarju, v katerem je bilo ubitih šest ljudi. - Nadaljevanje odpravljanja posledic nalivov v Kokri in Logarski dolini, glavne težave odpravili v Mozirju in Laškem.

Več posnetkov
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt