Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Informativne vsebine

Aktualna tema Primeri inšpektorja Vrenka tudi kot radijska igra

04.10.2022

Na Prvem radijskem programu lahko drevi ob 21-ih in 5 minut prisluhnete prvi od štirih epizod igrane kriminalne nanizanke "Primeri inšpektorja Vrenka". V prvi epizodi z naslovom »Olje na balkonu« višji inšpektor Martin Vrenko rešuje primer umora zdravnika, v katerega naj bi bila vpletena skrivnostna ženska v rdeči obleki. Preostale tri epizode bomo predvajali ob torkovih večerih do 25-ega oktobra. V zahtevnem projektu igranega programa Radia Slovenija je sodelovalo več kot 25 dramskih igralk in igralcev, pod režijo sta se podpisala Ana Krauthaker in Klemen Markovčič.

Novice Radia Slovenija Novice ob 14h

04.10.2022

Zadnja kratka informativna oddaja Radia Slovenija

Po Sloveniji Nedopustno dolge čakalne dobe tudi v Bolnišnici Izola

04.10.2022

Še drugi poudarki iz oddaje: -Prvi festival duševnega zdravja v Novi Gorici -Novo mesto pridobilo evropski projekt digitalizacije -Mariborsko knjižnico Pobrežje preselili na bolj dostopno lokacijo -Brežice že žanjejo sadove usmeritve v trajnostni turizem.

Danes do 13:00 Nobelova nagrada za fiziko pionirjem odkritij na področju kvantne informatike

04.10.2022

Teden Nobelovih nagrad je danes prinesel dobitnike nagrade za fiziko. Razdelili si jo bodo francoski, ameriški in avstrijski fizik Alain Aspect, John F. Clauser in Anton Zeilinger. Kot so sporočili iz Švedske kraljeve akademije, so nagrado prejeli za prelomne znanstvene poskuse s prepletenimi fotoni in za pionirska odkritja na področju kvantne informatike. Druge teme: - Ukrajinska vojska na jugu dosegla največji preboj doslej, Putin naj bi še danes podpisal zakon o priključitvi - Panika na severu Japonske zaradi severnokorejske balistične rakete - Ob svetovnem dnevu varstva živali poudarjanje odgovorne skrbi zanje

Novice Radia Slovenija Novice ob 12h

04.10.2022

Zadnja kratka informativna oddaja Radia Slovenija

Jutranja kronika Vladne spremembe dohodninske zakonodaje pod vprašajem

04.10.2022

Bo vlada uspela s spremembo dohodnine, s katero odpravlja razbremenitve, uveljavljene pod prejšnjo vlado? Državni zbor bo namreč najprej obravnaval predlog sprememb Nove Slovenije, ki želi zvišati olajšave za vzdrževane družinske člane in vlado prehiteva po desni. Druge teme: - Sindikati javnega sektorja odločajo o dogovoru za zvišanje plač, parafiranem v četrtek, SVIZ v nadaljevanju pogajanj vztraja pri odpravi zaostankov glede vrednotenja pedagoškega dela - Zgornji dom ruskega parlamenta o priključitvi štirih ukrajinskih regij, predsednik Vladimir Putin bo dokončno pripojitev ozemelj podpisal v petek - Na Radio Slovenija prihaja igrana kriminalna nanizanka "Primeri inšpektorja Vrenka"

Jutranja kronika Prva jutranja kronika 05:30

04.10.2022

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.

Zrcalo dneva Golob: Maribor lahko znova postane prestolnica elektroenergetike Slovenije

03.10.2022

Premier Robert Golob je ob današnjem obisku Dravskih elektrarn v Mariboru opozoril na nujnost sistematičnega vlaganja v nova, zelena delovna mesta, še posebej zaradi energetske krize. Ob tem je poudaril potencial Maribora na tem področju. Dan so zaznamovale tudi te teme: - Gregor Bézenšek izstopil iz tekme za predsednika republike - Po volitvah v Bosni in Hercegovini največje presenečenje pri bošnjaškem članu predsedstva - Nobelova nagrada za medicino Svanteju Pebu za uspešno sekvenciranje genoma neandertalca

Radijski dnevnik Golob: z energetskega vidika nas čaka huda zima

03.10.2022

Z energetskega vidika je pred nami huda zima, je premier Robert Golob ocenil ob obisku Dravskih elektrarn v Mariboru. Opozoril je tudi na nujnost sistematičnega vlaganja v nova, zelena delovna mesta. V Radijskem dnevniku tudi: - Novi predsednik uprave Telekoma je Boštjan Košak - Košarica osnovnih živil se je pocenila za 13 odstotkov in pol - Dnevi slovenske kulture v hrvaškem delu Istre

Studio ob 17.00 Ukrajina, ruska aneksija, krvavi teater absurda

03.10.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin je ob koncu tedna razglasil priključitev štirih ukrajinskih regij Rusiji. Proruske oblasti so v zasedenih ukrajinskih regijah Lugansk, Doneck, Zaporožje in Herson v dneh od 23. do 27. septembra izvedle tako imenovane referendume, na katerih se je po njihovih navedbah prebivalstvo odločilo za izstop iz Ukrajine in za priključitev Rusiji. Združeni narodi, Zahod in Ukrajina so referendume označili za nezakonite in jih ne priznavajo. Kaj nedopustno zaokrožanje ozemelj pomeni za potek vojne v Ukrajini, za odnose Rusije s svetom, zlasti pa, kaj vse to pomeni za Rusijo samo in za razmerja znotraj države, voditelj Miha Lampreht s sogovorniki. Gostje: Vlasta Jeseničnik, dopisnica RTV Slovenija v Moskvi; dr. Andrej Benedejčič, nekdanji veleposlanik v Moskvi in pri zvezi NATO, državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost; dr. Denis Mancevič, politolog in poslovnež; Branko Soban, komentator in publicist.

Aktualna tema Zasuk na bolje

03.10.2022

Ustanovljen je sindikat za ustvarjalnost in kulturo - ZASUK. Ta združuje delavke in delavce v kulturno-ustvarjalnem sektorju, ki večinoma delujejo kot zunanji izvajalci in izvajalke javnih zavodov, nevladnih organizacij in podjetij ter jih povezujejo izkoriščanje ali neplačevanje dela, socialna in finančna negotovost. Svoje načrte za prvo leto delovanja so strnili v dve točki. Prva je izgradnja močnega in demokratičnega sindikata, druga pa reševanje problema izkoriščevalskega odnosa javnih zavodov in zasebnih podjetij, s katerimi sodelujejo delavke in delavci v kulturno-ustvarjalnem sektorju. Miha Žorž se je pogovarjal z dvema koordinatorkama kolektivnega vodstva, Mojco Senegačnik in Marijo Sirk.

Aktualna tema Kar do štiri odstotke genov si delimo z neandertalci

03.10.2022

Letošnji Nobelov nagrajenec za medicino je švedski genetik

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt