Beremo
slice
Sandra Erpe: Prtljaga
Ljubljana: Karantanija, 2018, 7. december 2018 ob 11:04 S skladbo Sedež ob oknu je Novomeščanka Sandra Erpe nadgradila svoje kantavtorstvo, ki ga je začela z objavo debitantskega albuma Sinonim za mojo mladost.
Jacques Le Rider: Dunajska moderna in krize identitete
6. december 2018 ob 10:36 O Dunaju in dunajski moderni, od slikarstva in arhitekture prek glasbe in literature pa vse do psihoanalize, medicine in filozofije, je bilo napisanih na stotine knjig in na tisoče člankov povsod po ...
Maja Miloševič: Oder za gluhe
2. december 2018 ob 17:23 Govorica pesniškega prvenca Maje Miloševič Oder za gluhe je skopa, besede so odbrane in v prostor umeščene z občutkom veščega notranjega oblikovalca, tako da izzivajo samostojno in v sopostavitvi.
Elena Ferrante: O tistih, ki bežijo, in tistih, ki ostajajo
3
1. december 2018 ob 17:37 Tretja knjiga Neapeljskega cikla je, to je treba takoj poudariti, najboljša izdaja v literarnem kvartetu Elene Ferrante, ki dogodivščine prvoosebne Elene in njene najboljše prijateljice ter ...
Vlado Pivec: Krajšnice
30. november 2018 ob 09:54 Knjižna prvenka Vlada Pivca Krajšnice vsebuje enajst pripovedi.
Giulio Angioni: Toledski plameni V zgodovinskem romanu Giulia Angionija Toledski plameni beremo poslednja premišljevanja Sigismonda Arquera, ki je prvega junija 1571 izvedel, da mu je bila že pred časom potrjena smrtna obsodba zaradi krivoverstva.
Uroš Zupan: Ene in drugi Pesnik, prevajalec in esejist Uroš Zupan se je v eseju Ene in drugi osredotočil predvsem na leposlovje, ki je tako kot glasba, njegova velika ljubezen.
2
Jani Virk: Brez imena Roman Janija Virka Brez imena , ki ga uvaja izrek Tima Parksa, da se "b esede zdijo manj škodljive, če niso povezane z imeni" , je kljub napovedi, da gre za pripoved o letih dozorevanja, teman roman.
Rumi in kapitan Saše Pavček plujeta po širnih morjih sveta "Na tej obli vsi smo nit, ptica, človek, maček, kit, ljubezen nas v eno spleta za mir in blagor našega planeta!"
3
Martin Heidegger: Kaj se pravi misliti? Kot je zapisano na zavihku nemške izdaje knjige Kaj se pravi misliti?
Klarisa Jovanović: Izgnana "Izgnala sem se iz očetove hiše. / Izgnala sem se iz nje, še preden sem jo dodobra spoznala." Prva verza tretje pesniške zbirke Klarise Jovanović Izgnana sta hkrati ključna v njej.
David Grossman: Pride konj v bar Roman o stand up komiku, ki postopoma, skozi spiralo nepovratne bolečine, postane osebno izpovedna proza, politično nekorektni napad na Izrael in izraelsko-palestinsko vprašanje, vse to (in še kaj) ...
Amos Oz: Juda Roman Amosa Oza Juda je novo slastno doživetje za bralce, še posebej za tiste, ki so uživali ob branju romanov Zgodba o ljubezni in temini, Moj Mihael, Črna skrinjica in Panter v kleti.
1
Andrej Blatnik: Ugrizi Andrej Blatnik je eden najvidnejših piscev kratke proze, temu žanru je posvetil kar nekaj uspešnih in odmevnih zbirk.
Cvetka Hedžet Tóth: Demaskirajoče tendence Cvetka Hedžet Tóth, ena izmed vodilnih in nadvse ustvarjalnih slovenskih filozofinj, je prav v času svojega življenjskega jubileja objavila novo, več kot štiristo strani dolgo knjigo z naslovom ...
3

Citat
link
Louis Adamič
9. december 2018 ob 14:40 Vse življenje v tej svobodni, demokratični, individualistični državi je bilo slepo, nasilno, slučajnostno.
Več novic ...
Videonovice
Cankar v Beogradu 00:02:18, 08.12.2018
V imenu matere 00:02:09, 08.12.2018
Kino Fokus 00:10:44, 08.12.2018
Album Medzvezdje skupine Bordo 00:01:23, 07.12.2018
Moje srce bije v ritmu ljubezni 00:42:04, 07.12.2018
Izbor
Kazalo