slice
Filmska recenzija: Kursk, prekletstvo globine
O nesreči ruske jedrske podmornice, 9. december 2018 ob 17:50 Ko je konec osemdesetih let prejšnjega stoletja padel berlinski zid, tista stvarna manifestacija geopolitičnega koncepta železne zavese, v kateri se je udejanjala vsa brutalnost in absurdnost ...
2
Poljski film III je zmagovalec 15. Animateke
3
8. december 2018 ob 22:04 Na 15. festivalu animiranega filma Animateka je slavil 12-minutni poljski film III Marte Pajek, ki je poleg nagrade mednarodne žirije prejel tudi nagrado občinstva.
69. Berlinale: za uvod odgovor, kako preživeti zimo v New Yorku
8. december 2018 ob 17:25 Mednarodni filmski festival v Berlinu, ki bo potekal od 7. do 17. februarja, bo odprla svetovna premiera filma The Kindness of Strangers danske režiserke Lone Scherfig.
Mestne promenade: tv-sprehodi po Ljubljani, Rogatcu, Radovljici in Metliki
2
8. december 2018 ob 17:31 Mestna promenada je bila nekdaj prostor druženja in meščanska navada zbiranja na osrednjih ulicah in trgih, v sodobnem času pa je dobila drugačne oblike in pomen.
Steven Spielberg: Schindlerjev seznam je danes pomembnejši kot pred 25 leti
9
7. december 2018 ob 21:01 Ameriški režiser, oskarjevec Steven Spielberg meni, da je njegova drama na temo holokavsta Schindlerjev seznam danes še pomembnejša, kot je bila ob nastanku leta 1993, in da je vnovična umestitev ...
Sean Penn naj bi snemal dokumentarec o umoru Hašokdžija Ameriškega igralca in režiserja Seana Penna so v sredo s snemalno ekipo zasledili pred savdskim konzulatom v Istanbulu.
13
Kevin Hart po enem dnevu odstopil kot voditelj oskarjev. Razlog? Homofobni tviti Le en dan po tem, ko so iz oskarjevske akademije sporočili, da bo oskarje vodil Kevin Hart, je komik že odstopil. Razlog je, da se ne želi opravičiti za homofobne tvite iz preteklosti.
61
Žarometi zlatih globusov usmerjeni v film o Dicku Cheneyju in TV-serijo o Gianniju Versaceju Letošnji seznam nominirancev za zlate globuse, filmske in televizijske nagrade Združenja tujih novinarjev Hollywooda (HFPA), v ospredje postavlja p olitično komedijo Vice Adama McKaya, v katerem ...
6
Ameriški filmski inštitut je izbral deset najboljših filmov in serij tega leta Pred pol stoletja ustanovljeni Ameriški filmski inštitut je objavil seznam deseterice najboljših filmov in deseterice najboljših televizijskih serij za letošnje leto.
5
Prva noč evropskega filma usmerja pogled na podeželski rob Gaze Zaživela je nova pobuda za promocijo evropskega filma – Noč evropskega filma, v sklopu katere bodo do petka v 34 kinih po Evropi brezplačno prikazali izbrani evropski film.
Hollywoodsko elito bo skozi noč oskarjev popeljal Kevin Hart Voditelj Oskarjev 2019 bo igralec Kevin Hart, ki je kariero začel z nastopi v malih stendap klubih, lani pa samo s svojo komično turnejo zaslužil več kot 30 milijonov dolarjev.
7
Stotnica Marvel: Brie Larson v boju z vesoljci Studio Marvel bo marca v kinematografe pripeljal prvo superjunaški spektakel z žensko protagonistko; Stotnico Marvel obenem tudi režira ženska, Anna Boden.
14
Drevi na TVSLO 2: Nagrajenec Liffa Med morjem in zemljo Na kolumbijski obali karibskega oceana skupnost ribičev in delavcev živi v hišah na vodi, ker si zaradi revščine ne morejo privoščiti domovanja na kopnem.
Slovenija prvič na londonskem sejmu filmskih lokacij Slovenski filmski center letos prvič predstavlja na največjem sejmu filmskih lokacij v Londonu, Focus 2018.
Krona neodvisnega filma za zgodovinsko dramo Najljubša Zgodovinska črna komedija Najljubša , ki jo je režiral grški ekscentrik Yorgos Lanthimos, je na podelitvi nagrad neodvisnega britanskega filma (bifas) osvojila rekordnih deset nagrad.
1

Gledamo
link
Filmska recenzija: Kursk, prekletstvo globine
2
9. december 2018 ob 17:50 Ko je konec osemdesetih let prejšnjega stoletja padel berlinski zid, tista stvarna manifestacija geopolitičnega koncepta železne zavese, v kateri se je udejanjala vsa brutalnost in absurdnost ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo