Naši državi je Italija, takoj za Nemčijo, druga najpomembnejša poslovna partnerica. Blagovna menjava med sosedama je lani presegla 7 milijard in pol. Slovenska podjetja so na zahtevni italijanski trg prodala za 3 milijarde 200 milijonov evrov blaga, kar je za 6 odstotkov in pol več kot leto prej. Gospodarskemu uradu Republike Slovenije v Milanu se je lani pridružil tudi klub slovenskih poslovnežev v tem mestu. Iz Milana Mirjam Muženič.

Največ možnosti za uspeh ima proizvodnja delov za avtomobilsko industrijo

Naši državi je Italija, takoj za Nemčijo, druga najpomembnejša poslovna partnerica. Blagovna menjava med sosedama je lani presegla 7 milijard in pol. Slovenska podjetja so na zahtevni italijanski trg prodala za 3 milijarde 200 milijonov evrov blaga, kar je za 6 odstotkov in pol več kot leto prej. Vodja slovenskega Gospodarskega urada konzul Zorko Pelikan pove, da se po svojih močeh trudijo podpirati mala in srednja slovenska podjetja, ki v iščejo italijanske poslovne partnerje.

Proizvodnja delov za avtomobilsko industrijo. Avtomobilska industrija je na prvem mestu in tukaj mislim, da so še naprej velike priložnosti za večanje gospodarskih menjav.

Gospodarskemu uradu Republike Slovenije v Milanu se je lani pridružil tudi klub slovenskih poslovnežev v tem mestu. Pobudo je dal Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc.

Poslovni klubi so pravzaprav plod te mlade generacije, ki ob podpori naše dobre slovenske organizacije, dejansko dajejo neko novo vizijo, neko novo prihodnost predvsem za mlado generacijo.

Mirjam Muženič