Na Ptuju so prejšnji mesec odprli dnevni center za brezdomne osebe, 20. avgusta pa naj bi zanje začela delovati še namestitvena enota. Projekt izvaja društvo Ars vitae v sklopu programa Kamra, njegova glavna sofinancerja pa sta Mestna občina Ptuj in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Nova pridobitev je na Zadružnem trgu 14; zavetišče bo delovalo vse dni v letu, namenjeno pa ne bo le osebam s Ptuja, ampak tudi iz širše okolice. Lani, ko je sicer nenamestitveno začel delovati socialnovarstveni program Kamra, je pomoč poiskalo 12 oseb, ki niso imele bivališča ali so stanovale v neprimernem, o brezdomstvu na Ptuju pa se doslej ni veliko govorilo. Prispevek Irene Kodrič Cizerl.

Projekt izvaja društvo Ars vitae v sklopu programa Kamra, glavna sofinancerja sta občina in ministrstvo

Potem ko so na Ptuju minuli mesec odprli dnevni center za brezdomne osebe, bo 20. avgusta začela delovati še namestitvena enota. Projekt izvaja društvo Ars vitae v sklopu programa Kamra, njegova glavna sofinancerja pa sta Mestna občina Ptuj in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Zavetišče bo delovalo vse dni v letu, namenjeno pa ne bo le osebam s Ptuja, ampak tudi iz širše okolice. Predsednica društva Ars Vitae Polona Toplak:

Desetletja na Ptuju ni bilo nobenega programa, kamor bi se brezdomci lahko zatekli. Nismo jih imeli kam napotovati, včasih smo skušali iskati zasilne rešitve v lokalnem okolju, vendar je šlo za drage najemniške namestitve, ki si jih seveda niso mogli privoščiti. Za Ptuj je to izjemna pridobitev.

Lani, ko je sicer nenamestitveno začel delovati socialnovarstveni program Kamra, je pomoč poiskalo 12 ljudi, ki niso imeli bivališča ali so stanovali v neprimernem, o brezdomstvu na Ptuju pa se doslej ni veliko govorilo. Več v reportaži, ki jo je pripravila Irena Kodrič Cizerl.

Prvi