Nekaj manj kot 50 šoloobveznih otrok iz planinskih društev »Sloga« Rogatec, Boč Kostrivnica in Zagorje ob Savi te dni del svojih počitnic preživlja pod vznožjem Pece. Enotedenski tabor mineva v duhu raziskovanja tega dela Slovenije in krepitvi planinskih veščin.

Planinski tabor ne pomeni zgolj bivanja v šotorih, izjemno pomemben del je osvajanje bližnjih vrhov

Teden dni trajajoč planinski tabor je za mlade iz planinskih društev Sloga Rogatec, Boč Kostrivnica in Zagorje ob Savi zdaj že zelo dolga tradicija, ki iz leta v leto poskrbi, da počitniški teden mine tudi v znamenju sobivanja z naravo ter raziskovanja pogosto neznanih krajev. Letos tabor poteka v Podpeci, med njihovim bivanje na Koroškem smo jih obiskali tudi z novinarskim mikrofonom. Hitro so mladi dokazali, da so z mikrofonom na “ti” in tako je steklo opisovanje dogodivščin, izzivov in prijetnega druženja.

Planinski tabor seveda ne pomeni zgolj bivanja v šotorih, izjemno pomemben del je osvajanje bližnjih vrhov. Ob pohodništvu, osvojili so tudi Raduho in Peco so mladi planinci urili veščine v orientaciji, spoznavali delo gorskega reševalca ter en dan namenili tudi bazenskemu dogajanju.

Taborni prostor v Podpeci je sicer zapolnjen celotno poletje, v tedenskih izmenah ga namreč obiskujejo planinska društva savinjskega med društvenega odbora planinske zveze Slovenija.

Če nisi sam navdušen nad taborjenjem, planinstvom, potem tudi mlade težko navdušiš

Tako razmišlja vodja tabora Harold Križanec, ki v tej vlogi nastopa četrtič.

Mladi planinci v objemu Pece sicer ostajajo do jutri, nova priložnost za tovrstne dogodivščine pa bo prihodnje poletje, ko bodo spoznavali nov konec Slovenije.

Danijel Poslek