Jože Ravbar je prekolesaril že velik del Evrope, doma pa ima kolesarski hotel

Družina Ravbar v Novem mestu že več kot štirideset let ponuja namestitev za vse popotnike in poslovne goste, leta 2008 pa so svoji ponudbi dodali še kolesarski hotel. Jože Ravbar je namreč že od malega navdušen kolesar, prekolesaril je velik del Evrope, je avtor zemljevidov kolesarskih poti po Dolenjskem in eden najbolj zvestih navijačev slovenskih kolesarjev, ki ne zamudi niti ene etape Dirke po Sloveniji. Obiskuje tudi kolesarske dirke po Evropi, v zadnjih dneh je tako navijal v Franciji.

"Kolesarstvo je v meni že od samega začetka. Vedno sem bil vpet v smučanje in kolesarstvo, kolesarim že vse življenje. Kolesarstvo mi je vešč, ker si razgiban, veliko vidiš, s kolesom sem potoval po celem svetu, najraje imam gorske vzpone, zlasti v Dolomitih. Tudi Slovenijo sem s kolesom že velikokrat prekrižaril ..."

Obiskali smo ga v njegovem kolesarskem hotelu, kjer nam je razložil, kako povezuje kolesarstvo in turizem, in nam predlagal kar nekaj zanimivih kolesarskih tur.

"Najlepša je pot do Kostanjevice na Krki, mimogrede si lahko veliko ogledate. Če pa imate radi gorsko kolesarstvo in vzpone, pa priporočam Ljubensko pot."

Andreja Čokl