V soboto nas je pri 73-ih letih zapustil legendarni glasbenik, skladatelj in pevec Tadej Hrušovar - Dejvi. Bil je član zasedb Pepel in kri in Bele vrane. Poleg petja in igranja je v svoji dolgi glasbeni karieri napisal več kot 400 pesmi, nekatere med njimi pa so postale največje slovenske uspešnice. Najbolj poznane so Pesem za dinar, Enakonočje, Marie, ne piši pesmi več in seveda, Dan ljubezni, s katero je Jugoslavijo popeljal na Evrovizijo. Skupaj s tekstopiscem Dušanom Velkavrhom, sta ustvarila tudi večino pesmi skupine Hazard.

Poleg petja in igranja je v svoji dolgi glasbeni karieri napisal več kot 400 pesmi, nekatere med njimi so postale največje slovenske uspešnice

V soboto nas je pri 73-ih letih zapustil legendarni glasbenik, skladatelj in pevec Tadej Hrušovar - Dejvi. Bil je član zasedb Pepel in kri in Bele vrane. Poleg petja in igranja je v svoji dolgi glasbeni karieri napisal več kot 400 pesmi, nekatere med njimi pa so postale največje slovenske uspešnice. Najbolj poznane so Pesem za dinar, Enakonočje, Marie, ne piši pesmi več in seveda, Dan ljubezni, s katero je Jugoslavijo popeljal na Evrovizijo. Skupaj s tekstopiscem Dušanom Velkavrhom, sta ustvarila tudi večino pesmi skupine Hazard. Jane Weber:

"Tadej Hrušovar je bil velikan slovenske popularne glasbe. Mogoče je bil včasih v svoji karieri tudi nekoliko zapostavljen. Ljudje ne vedo, da moraš imeti zato, da napišeš uspešnico, tudi določen talent, ki ga je Tadej oz. Dejvi, kot smo mu rekli v glasbenem svetu, tudi imel. Znal je napisati dobro skladbo. In mislim, da je to velika izguba za našo glasbeno sceno. Veliko zaslug ima Dejvi, da je slovenska glasba še danes nekako vitalna in da ima svoje korenine v glasbeni zgodovini."

Hrušovar je nastopal tudi samostojno, med drugim je sodeloval tudi na Splitskem festivalu, njegova skladba Tu je Dalmacija pa je leta 1979 na tem festivalu tudi zmagala. Do upokojitve je deloval kot producent na RTV Slovenija. Bil je venomer na preži za novimi glasbenimi talenti in bil prvi urednik oddaje Pop delavnica, ki je odkrivala nove talente in gojila slovensko popularno glasbo.

Hrušovar naj bi se po poročanju nekaterih slovenskih medijev boril s hujšo obliko bolezni, povezano z okužbo z novim koronavirusom. Po zadnjih informacijah naj bi si sicer nekoliko opomogel, a so njegovi prijatelji iz skupine Pepel in kri zatem sporočili, da je na žalost umrl.  Glede na glasbeno zapuščino na področju zabavne glasbe je to za glasbeni svet velika izguba.

Počivaj v miru.

Jane Weber