Danes se zaključuje mednarodni festival zborovske glasbe Europa Cantat. Poleg koncertov je ponudil širok nabor vsebin za pevce, zborovodje in vse druge, ki jih zanima skupinsko petje.

Spremljamo dogajanje na festivalu zborovske glasbe Europa Cantat

Danes se zaključuje mednarodni festival zborovske glasbe Europa Cantat. Poleg koncertov je ponudil širok nabor vsebin za pevce, zborovodje in vse druge, ki jih zanima skupinsko petje. Na eni od delavnic je muzikologinja dr. Katarina Šter predstavila (Ne)znani zvočni svet gregorijanskega korala:

»Izhodišče je bilo, da vsak pevec gregorijanski koral pozna, vsaj iz kakšnih skladb, kasnejših predelav – ampak samega korala pa mogoče niti ne. Tako da smo se z delavnico gregorijanskega korala poskušali približati temu, kako se sploh lotiti te gregorijanske melodije …«

Za unikaten zaključek festivala bo poskrbel izvrsten švedski vokalni kvartet Ringmasters, ki izhaja iz tradicije ameriškega sloga 'barbershop', vokalnega a-capella petja iz tridesetih let preteklega stoletja. Pripravili so raznolik program, v katerega bodo vključili tudi klasično švedsko zborovsko glasbo in jazz, seveda z močnim podpisom sloga 'barbershop'.

Teja Klobčar