Mreži Demenci prijaznih točk, ki danes domuje že na skoraj 300 naslovih, se je danes pridružila tudi Splošna bolnišnica Jesenice. Točka je namenjena osebam z demenco, njihovim svojcem, zaposlenim ter ostalim v lokalni skupnosti, kamor se lahko obrnejo po informacije, povezane z boleznijo. »To je pomemben dan«, je na otvoritvi dejala predsednica združenja Spominčica Štefanija Lukić Zlobec, s katero se je ob tem dogodku na kratko pogovarjala Romana Erjavec.

Zaposleni v Splošni bolnišnici Jesenice so se za pridobitev naziva Demenci prijazna točka udeležili programa usposabljanja.

Mreža demenci prijaznih točk, ki jih društvo Spominčica – Alzheimer Slovenija odpira po državi, je od danes bogatejša za še eno, ki so jo postavili v Splošni bolnišnici Jesenice. V usposabljanje se vključilo kar nekaj ljudi, od vratarja do zaposlenih na oddelku, tako da so ključne točke v bolnišnice pokrite z  znanjem in vedenjem o demenci. Društvo Spominčica želi z Mrežo demenci prijaznih točk prispevati k manjši stigmatizaciji te bolezni, ki je še vedno razširjena v družbi.

Romana Erjavec