Repertoar Okteta Suha obsega več kot 300 skladb v 14 jezikih, tudi v njihovem domačem, podjunskem narečju. Pojejo ljudske, umetne, duhovne in ritmične pesmi. Prek 80 skladb je bilo napisanih ali prirejenih prav za Oktet Suha.

Oktet Suha je 40 let kulturnega ustvarjanja obeležil s koncertom in izidom jubilejne knjige s priloženo zgoščenko. Naslov dvojezične knjige je: »Kam še, kam? Wohin denn noch?« Avtor knjige je Pepej Krop, ustanovni član Okteta Suha, ki je že štiri desetletja tudi njegov prvi tenor.

Z angažiranim delovanjem je Oktet Suha v štirih desetletjih ponesel koroško pesem po svetu: za njimi je prek 1500 koncertov; večtedenske pevske turneje po Avstraliji, ZDA, Argentini, Braziliji, Kanadi in Ukrajini; 12 lastnih zgoščenk in tonskih nosilcev je skupina izdala sama; posneli so dva video filma, nastopili so v številnih radijskih in televizijskih oddajah doma in po svetu.

Umetniški vodja okteta Suha je Iztok Kocen.

V ŽIVO: Oktet Suha v Domu kulture v Žvabeku (AUT)

Repertoar Okteta Suha obsega več kot 300 skladb v 14 jezikih, tudi  v njihovem domačem, podjunskem narečju. Pojejo ljudske, umetne, duhovne in ritmične pesmi. Prek  80 skladb je bilo napisanih ali prirejenih prav za Oktet Suha.

Oktet Suha je 40 let kulturnega ustvarjanja obeležil s koncertom in izidom jubilejne knjige s priloženo  zgoščenko. Naslov dvojezične knjige je: »Kam še, kam? Wohin denn noch?« Avtor knjige  je Pepej Krop, ustanovni član Okteta Suha, ki je že štiri desetletja tudi njegov prvi tenor.

Z angažiranim  delovanjem  je Oktet Suha v štirih desetletjih ponesel koroško pesem po svetu: za njimi je prek 1500 koncertov; večtedenske pevske turneje po Avstraliji, ZDA, Argentini, Braziliji, Kanadi in Ukrajini;  12 lastnih zgoščenk in tonskih nosilcev je skupina izdala sama;  posneli  so dva video filma, nastopili  so v številnih radijskih in televizijskih oddajah doma in po svetu.

Umetniški vodja okteta Suha je Iztok Kocen.

Prisrčno vabljeni v radijsko družbo!


Prvi program Radia Slovenija vljudno vabi na tri nedeljske Pomladne koncerte iz naših krajev na katerih bodo nastopili: Tamburaški orkester Šmartno pri Litiji, vokalna zasedba Oktet Suha ter narodnozabavna zasedba Aleksi Jercog & prijatelji.

Pomladne koncerte iz naših krajev bodo v nedeljskem terenskem programu med 13.00 in 18.00 pospremili s predstavitvijo kraja in pogovori z domačini, ki bodo poslušalkam in poslušalcem Prvega približali kulturo, dediščino in vsakodnevni ter praznični utrip svojega okolja.

Neposredne prenose koncertov in program iz omenjenih krajev, ki jih bodo podrobneje predstavili z različnimi sogovorniki, boste lahko spremljali tri zaporedne nedeljske popoldneve ob 16. uri na Prvem programu Radia Slovenija.

Prvi