Božič je praznik, med katerim si vsi želimo toplih misli in vedrine. Alja Verbole je s kitaristko in pevko Evo Hren obiskala Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih v Ljubljani. Pred mikrofon je povabila člane Tadejo Verdnik, Heleno Strašek in Naceta Kanca ter prisluhnila njihovim zgodbam, pa ne le božičnim. Pripovedovali so o mrzlih zimah in o drobnih presenečenjih, ki so jih ob praznikih doživeli kot otroci. O prvi pomaranči. O prvi puški. In tudi o prvi zastavi, ko je Slovenija postala neodvisna država.

Božič je praznik, med katerim si vsi želimo toplih misli in vedrine. Alja Verbole je s kitaristko in pevko Evo Hren obiskala Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih v Ljubljani. Pred mikrofon je povabila člane Tadejo Verdnik,  Heleno Strašek in Naceta Kanca ter  prisluhnila njihovim zgodbam, pa ne le božičnim. Pripovedovali so o mrzlih zimah in o drobnih presenečenjih, ki so jih ob praznikih doživeli kot otroci. O prvi pomaranči. O prvi puški. In tudi o prvi zastavi, ko je Slovenija postala neodvisna država.  Božične zgodbe –  v petek, 25. decembra, ob 11:15 na Prvem!

Prazniki so lahko označeni samo na koledarju, bolj pomembno pa je, da jih začutimo v naših srcih … Poleteli in peli smo skupaj z Evo Hren.

Božične zgodbe smo pripravili v Uredništvu glasbenega in razvedrilnega programa, oddajo sta posnela tonski mojster Andrej Semolič in asistent Milan Zrimšek.

Urednik projekta: Janko Petrovec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alja Verbole