Novinarski sindikati RTV Slovenija so danes zaostrili stavko. Vodstvu očitajo uničevanje javne hiše ter grožnje stavkajočim, ob tem pa še opozarjajo, da jim delodajalec preprečuje stavko in cenzurira stavkovni program. Podporo so novinarjem RTV izrazili tudi od zunaj. Predsednica Sindikata novinarjev Slovenije Alenka Potočnik je izrazila upanje, da bo stavka motivirala javnost k podpori zaposlenih, ki se trudijo povrniti novinarsko avtonomijo.
Italija se je na včerajšnjih parlamentarnih volitvah nagnila močno v desno. Kaže na oblikovanje trdne vladne koalicije, pri čemer vodilno vlogo prevzema skrajno desna stranka Bratje Italije. Zato se postavlja tudi vprašanje, kaj to pomeni za tamkajšnjo slovensko manjšino.
Premier Robert Golob je v državnem zboru napovedal, da bodo prihodnje leto razmere hujše, na kar pa vlada namerava odgovoriti z ukrepi, vrednimi 5 milijard evrov. Golob se je dotaknil tudi zdravstva in med drugim napovedal, da bo zdravstvena reforma prišla na vrsto do leta 2024.
Opolnoči se bosta znova pocenila bencin in dizelsko gorivo. Na bencinskih črpalkah zunaj avtocest bo tako za liter dizla treba odšteti 8 centov manj, za liter bencina pa 0,1 centa manj. Cenejše bo tudi kurilno olje.