Državni zbor je končal razpravo o predlogu rebalansa letošnjega državnega proračuna, o katerem bodo poslanke in poslanci glasovali jutri. Kot je v predstavitvi zagotovil premier Robert Golob, sta v ospredju blažitev energetske krize in oskrba z energenti, ključni cilj po njegovih besedah pa je, da bi zimo, ki je pred nami, prešli s čim manj praskami, na način, ki ne bo prizadel ne delovnih mest ne ljudi. Za uresničitev omenjenega cilja je Golob omenil tudi možnost nacionalizacije katerega od energetskih podjetij. Druge teme:
- V luči energetske krize je vse večje povpraševanje po trdih gorivih, s tem pa je vse večja tudi bojazen, da bo v pečeh končalo marsikaj, kar tja ne spada: stari papir, karton, les, celo plastika embalaž, tekstil in pa drugi odpadki ki ne sodijo v kurilne naprave.
- Vlada ima odprtih več pogajalskih front; danes so se kljub zapletom srečali s Fidesom; začela so se pogajanja s sindikatom Sviz in visokošolskim sindikatom, sinoči prekinjena pogajanja s sindikati javnega sektorja se bodo nadaljevala v četrtek
- Na vzhodu in jugu Ukrajine so se končala glasovanja o priključitvi Rusiji. Za priključitev naj bi do 16-tih po lokalnem času glasovalo od 80 do 90 odstotkov vseh, ki so oddali glasove. Moskva bi priključitev zasedenih ozemelj lahko razglasila že v petek.