Iz Turčije in Sirije po rušilnem potresu prihajajo pretresljive slike uničenja. Umrlo je več kot 5 tisoč ljudi, oblasti se bojijo, da bo število žrtev še veliko večje. Na prizadeto območje z vsega sveta prihajajo reševalci in humanitarna pomoč. Kot pravi Borut Modic iz zveze vodnikov reševalnih psov, ki se bo drevi z ekipo slovenskih reševalcev odpravil v Turčijo, je prvih 100 ur po potresu ključnih, z nekaj sreče pa se zgodi tudi, da najdejo ljudi pod ruševanimi tudi po enem tednu, če niso poškodovani.
Druge teme:
- Kandidatu za notranjega ministra Boštjanu Poklukarju se obeta podpora koalicije. V SD-ju in Levici nad njim ni prav velikega navdušenja, a po besedah vodje poslancev SD-ja Janija Prednika kljub temu verjamejo, da bo bodoči minister deloval v skladu z zakonodajo in uspešno izpolnjeval koalicijske zaveze.
- Fiskalni svet je jasen: Plačne zahteve je treba umiriti, morebitno povečanje že zdaj več kot 3-milijardnega primanjkljaja je nedopustno. Kot pravi predsednik sveta Davorin Kračun, proračun za leto 2023 predvideva zelo visok primanjkljaj in je med v Evropski uniji, česar po Kračunovih besedah ne smemo še preseči.