Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je glede primera nevrokirurga Romana Bošnjaka, ki je odstopil kot predstojnik nevrološkega oddelka ljubljanskega Kliničnega centra, izrazil bojazen, da gre za sistemski problem, primer pa označil za potencialno koruptivno tveganje. Na ministrstvu omenjajo možnost izrednega upravnega nadzora na UKC Ljubljana.
Druge teme:
- Premier Robert Golob je na obisku v Sarajevu obljubil finačno in strokovno pomoč Bosni in Hercegovini pri vključevanju v Evropsko unijo. Slovenska vlada je za tehnično pomoč v proračunu rezervirala milijon evrov. Kot je dejal Golob, ima Bosna in Hercegovina zgodovinsko priložnost, da izkoristi spremenjene okoliščine, da na svoji evropski poti dejansko pospeši korak.
- Zaprtje ameriških bank SVB in Signature Bank razburja borze in vlagatelje. Banki sta bili plačilno nesposobni zaradi pretirane obloženosti z obveznicami ter sprejemanja vlog zagonskih podjetij. Član uprave NLB skladi Blaž Bračič ne verjame, da bi se kaj podobnega lahko zgodilo tudi v evropskih bankah, saj je po njegovih besedah startup scena v Evropi na precej nižji ravni in tudi evropske banke so temu precej manj izpostavljene.
- Mineva 10 let od izvolitve papeža Frančiška, ki je katoliško cerkev pomaknil v bolj liberalno smer in si s tem nakopal očitke, da ne spoštuje doktrinarnih norm cerkve.