Ugibanj, ali bo petkov potop dveh ameriških bank spremenil inflacijsko politiko Evropske centralne banke, je konec. Kot je dejala predsednica Evropske centralne banke Christine Lagarde, inflacija že predolgo ostaja na previsoki ravni, zato bodo sledili začrtani poti zaostrovanja denarne politike v Uniji. Banka je tako po pričakovanjih dvignila glavno obrestno mero za 0,5 odstotka.

Druge teme:
- Francoska nacionalna skupščina ne bo glasovala o sporni pokojninski reformi, ki jo je potrdil francoski senat. Vlada bo namreč reformo sprejela mimo parlamenta, z uporabo posebnega ustavnega instrumenta, ki to dopušča.
- Za zdaj nepojasnjen odstop strokovne direktorice Jadranke Buturović Ponikvar je še eden od odmevnih dogodkov, ki v zadnjem času prestresajo ljubljanski klinični center. LUČKA: Pristojne inšpekcije so na kmetiji na Koroškem odkrile nov primer nedopustnih razmer -- Osem poginulih živali ter 14 zapuščenih, ki so bile v zanemarjenem hlevu lačne in žejne. Podobnih primerov je pri nas približno šest na leto.