Evropsko gospodarstvo je, kot kaže, odporno proti pretresom, povezanim z vojno v Ukrajini ter energetsko krizo. Evropska komisija je namreč gospodarsko napoved za letos v državah Evropske unije zvišala na odstotek. Navzgor je popravila tudi inflacijsko napoved, ta naj bi se tako letos povzpela na 5,8 odstotka. Gospodarsko rast in inflacijo so v Bruslju zvišali tudi naši državi. BDP naj bi tako letos v Sloveniji znašal 1,2 odstotka, prihodnje leto pa 2,2 odstotka. Inflacija pa naj bi se povzpela letos na 7 odstotkov, prihodnje leto pa 3,8 odstotka. Analitiki ocenjujejo, da pri nas vzbuja skrb predvsem jedrna inflacija, očiščena cen energentov in hrane, torej tista, ki jo poganjajo višje plače in marže.

Ostale teme:
- Predlogi za razrešitev in prenehanje mandatov nekaterih članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija vloženi v državni zbor.
- Tik pred nadaljevanjem pogovorov o prenovi plačnega sistem javnega sektorja visokošolski sindikat napovedal nadaljevanje stavke.
- Turškemu predsedniku Erdoganu malo zmanjkalo do zmage v prvem krogu volitev, njegova stranka obdržala večino v parlamentu.