Državo je zajelo močno deževje. Glavnina padavin bo padla do večera, ponoči bodo slabele. Poplavljajo reke na vzhodu države, za nekaj delov velja rdeče opozorilo. Janez Polajnar z Agencije za okolje dodaja, da pričakujejo popoldne, predvsem pa v noči na sredo vnovična naraščanja rek, predvsem v vzhodni Sloveniji. Poplavlja tudi Krka, a bo njen pretok največji v prihodnjih dneh. Na Primorskem medtem preglavice povzroča močna burja.
Druge teme:
- Vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo vodstva Radiotelevizije Slovenija po reviziji sodb, v katerih je ugotovilo nezakonito prvo imenovanje generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha. Ta medtem zavrača očitke o finančnih težavah.
- Bruto domači proizvod se je v prvem čertletju zvišal za 0,7 odstotka. Vrednost izvoza je presegla uvoz, zaposlenost se umirja, a še vedno raste. Med dejavnostmi je pospešek dalo gradbeništvo, po besedah Romane Korenič s Statističnega urada pa tudi informacijske, komunikacijske, pa strokovne znanstvene in tehnične dejavnosti.
- Ljudje si ne želijo gospodarske rasti, ampak gospodarske in ekološke stabilnosti ter varne prihodnosti, pa je bilo slišati na konferenci o post rasti v Evropskem parlamentu. Eden glavnih korakov sodobne družbe bo morala biti odpoved fosilnim gorivom.
- Azurna obala bo nocoj znova postala prizorišče enega najbolj prestižnih filmskih festivalov. V Cannesu se bo za zlato palmo potegovalo 23 celovečercev.