Čez pol ure se bo prvič srečal vladni svet za trajno obnovo po poplavah. Iskali bodo rešitve, ki bodo tudi v pomoč tehničnim pisarnam na terenu. Kot pravi vodja državne pisarne Blaž Dolinšek, bodo projekte pripeljali od začetka do konca: ko bo projektna dokumentacija izdelana, bo znana cena sanacije, ljudem pa bodo pomagali pripravit vloge za državna sredstva in druge vire financiranja. Med prednostnimi nalogami bodo ukrepi za vzdrževanje vodotokov, sanacijo plazov ter graditev objektov in infrastrukture.

Druge teme:

- Za nadzor notranjih meja se zaradi povečanega števila nezakonitih prihodov migrantov odloča vse več evropskih držav. Bruselj odgovarja, da mora biti to skrajni ukrep. Hrvaška medtem ne razmišlja o postavitvi ograje na svoji južni meji.
- Armenci še naprej množično bežijo iz Gorskega Karabaha, v katerem je nadzor prevzel Azerbajdžan. V Armenijo se jih je po najnovejših podatkih zateklo že več kot 19 tisoč.
- Na območju Ptuja so že več ur na terenu policisti, specialna enota in policijski pogajalec, potem ko so bili zjutraj obveščeni o moškem z orožjem. Kot je pojasnila Anita Kovačič Čelofiga s policijske uprave Maribor, so ga večkrat pozvali, naj odloži orožje in se preda, a tega ni storil. Nekajkrat je stopil na balkon hiše in z balkona sprožil več strelov, meril pa je tudi na policiste. Za zdaj še ni znano, ali je z moškim v hiši še kdo.