V Gazi je vsakih 10 minut ubit otrok. Podatek je bil prvič objavljen v začetku meseca in po mesecu in pol izraelskih napadov na Gazo še vedno drži - doslej je bilo ubitih 5 tisoč 500 palestinskih otrok. "Dovolj je, to so nedolžni otroci," je dejala mati enega izmed nedonošenčkov, ki so ga danes iz bolnišnice Al Šifa prepeljali v Egipt. Medtem izraelska vojska napada indonezijsko bolnišnico na severu mesta Gaza, v kateri naj bi bilo 700 ljudi. Drugi poudarki oddaje:
- Komisija za preprečevanje korupcije premierja Roberta Goloba preiskuje zaradi domnevnega izvajanja pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in njene podrejene. V premierjevem kabinetu so napovedali, da bo Golob ovrgel vse sume o nedovoljenem ravnanju.
- Sindikat kmetov Slovenije se strinja, da je bil nedavni inšpekcijski odvzem krav s kmetije blizu Krškega pretiran in nezakonit. Pristojni minister Marjan Šarec je napovedal notranji nadzor na ministrstvu.
- Pred slovensko nogometno reprezentanco je odločilen večer kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Z zmago ali remijem proti Kazahstanu v ljubljanskih Stožicah, kjer so napovedane polne tribune, bi se že uvrstili na prvenstvo.