Raziskovanje spolnosti je razkrivanje nevidnih družbenih sil.

V prvem delu druge sezone igrano dokumentarnega podkasta o spolnosti bomo spoznali resnično zgodbo, ki je prispela na naslov evolucijauzitka@rtvslo.si

"Živijo, jaz sem Tinkara. Prihajam iz tradicionalne, globoko verne krščanske družine. Hodila sem na katoliško gimnazijo, zdaj sem drugi letnik faksa. Zaradi korone si ne upam spoznavati novih ljudi. Itak so grozne omejitve – kje pa imamo študenti za 400 eurov kazni, če nas dobijo skupaj? By the way, nekateri trenutno sedijo na riti in ne delajo skoraj nič, pa dobijo 700 eurov na mesec, študenti smo dobil pa samo 150 eurov enkratnega dodatka? Pa kje je pravica? Ah, anyway, konec pritoževanja … Hvala bogu za socialna omrežja! Tako imam vsaj nekaj družabnega življenja. Včasih padejo kakšni nudsi. Ampak si jih pošiljam samo s tipi. Ker ne vem, kje naj najdem punce. Velik bolj so mi všeč k fantje. Vejo, kaj hočejo, so odprte, niso toliko zakompleksane s pornografijo … Ampak na ona-on nočem, na tinderju jih ni … Mislm, res bi bila rada končno s punco. Kdaj bo konec te korone?"

Intimni življenjski stili študentov in študentk v Sloveniji

Profesor doktor Roman Kuhar

Profesorica doktorica Alenka Švab

Profesorica doktorica Tina Kogovšek

Profesor doktor Ivan Bernik 

Spolno življenje v Sloveniji

V drugi sezoni podkasta Evolucija užitka posebna raziskovalca Eva in Luka razkrivata resnične zgodbe poslušalk in poslušalcev, ki so pisali na evolucijauzitka@rtvslo.si. Ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose.

Urška Henigman