Ko gre za užitek, so še vedno prisotni patriarhalni vzorci.

V tretjem delu druge sezone igrano dokumentarnega podkasta Evolucija užitka Eva in Luka odkrivata spolno življenje študentke, ki je svojo zgodbo poslala na naslov evolucijauzitka@rtvslo.si.

"Moje ime je Petra, stara sem 20 let in obiskujem prvi letnik faksa. Rada se družim s prijatelji, hodim v hribe, se izgubljam v gozdu, kopam v mrzli reki. Rada sem aktivna, živim in se smejim. Veliko berem, zdaj sicer bolj strokovno literaturo, mislim članke in gradivo za faks. Kot otrok pa sem bila pravi knjižnji molj, prebrala sem res ogromno knjig. Velikokrat je bil v glavni vlogi par, ki je ne glede na vse težave na koncu vedno pristal skupaj. No, očitno sem bila prepričana, da se bo to zgodilo tudi meni. Tako močno sem se oklepala te ideje, da sem čisto predolgo vztrajala v zvezi s prvim fantom, čeprav ni bil pravi zame. V resnici se nisva ujela. Jaz sem pa kar vztrajala, se ga oklepala, nisem hotela spustiti. No, potem je prišla karantena. In midva sva se razšla."

Tudi tokrat spolno življenje mladih v Sloveniji razkrivajo sociologinje in sociologi s Fakultete za družbene vede in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, intimne stike med karanteno pa raziskuje Mirovni inštitut.

Intimni odnosi v času epidemije, 2. del – ANKETA

Intimni življenjski stili študentov in študentk v Sloveniji

Doktorica Veronika Bajt

Profesor doktor Roman Kuhar

Profesorica doktorica Alenka Švab

Profesorica doktorica Tina Kogovšek

Profesor doktor Ivan Bernik 

Spolno življenje v Sloveniji

V drugi sezoni podkasta Evolucija užitka posebna raziskovalca Eva in Luka razkrivata resnične zgodbe poslušalk in poslušalcev, ki so pisali na evolucijauzitka@rtvslo.si. Ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose.

Urška Henigman