V četrtem delu druge sezone Eva in Luka odkrivata spolno življenje anonimnega poslušalca, ki je svojo zgodbo poslal na naslov evolucijauzitka@rtvslo.si. Tudi tokrat govorimo o spremembah v intimnih življenjih med karanteno.

"Živijo, sem Tomaž, star sem 26 let. Z Majo sva v zvezi sedem let, praktično od začetka faksa. Začela sva počasi, ker ona še ni imela nobenih izkušenj, jaz pa le eno resno punco. Zato sva se raziskovala, odkrivala, kaj komu ugaja, kje je kdo občutljiv, kaj komu paše, kaj ne. Leta so minevala, midva sva se pa še vedno imela rada. Potem pa je lani prišla korona in vse se je spremenilo. Izseliti sva se morala iz študenta. Šla sva domov, k staršem, ona na enega, jaz na drugi konec države. In potem, po treh dooolgih mesecih, sva se spet videla v Ljubljani, v študentskem domu. Vse je bilo drugače. Kot da je vsa njena želja po bližini in seksu izpuhtela."

Intimni življenjski stili študentov in študentk v Sloveniji

Doktorica Veronika Bajt

Profesor doktor Ivan Bernik 

Eva Štrukelj

V drugi sezoni podkasta Evolucija užitka posebna raziskovalca Eva in Luka razkrivata resnične zgodbe poslušalk in poslušalcev, ki so pisali na evolucijauzitka@rtvslo.si. Ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose.

Urška Henigman