Povezanih pametnih spolnih pripomočkov je na trgu vse več.

V petem delu druge sezone Eva in Luka odkrivata spolno življenje para, ki je svojo zgodbo poslal na naslov evolucijauzitka@rtvslo.si. Poleg užitka v spolnosti tokrat govorimo tudi o internetu stvari in povezanih pametnih spolnih napravah.

"Živjo, moje ime je Alisa, stara sem 26 let. Sem pravnica, delam v uspešni odvetniški družbi, predvsem s tujimi strankami, zato veliko potujem. No, sem veliko potovala - pred epidemijo. Zdaj ne več, zdaj vse poteka na daljavo. Tako da imam v bistvu prvič v življenju čas še za kaj drugega kot za študij in za delo. Prej sem bila cele dneve na poti, non stop z glavo v službi, ukvarjala sem se samo s svojimi obveznostmi, s cilji, k jih moram doseči. Zato se tudi nisem spuščala v resne zveze. Kaj je intimen odnos, v bistvu niti nisem vedela. Ni bilo časa za to. Pa tudi … nisem hotela izgubiti priložnosti, za katere sem garala vse življenje. Mislm, nobena ženska v firmi ni poročena, kaj šele, da bi imela otroka. Epidemija mi je v bistvu podarila čas. Za odnos. Če ne bi bilo korone, z Nemanjo danes sigurno ne bi bila skupaj."

Anthony Giddens: Preobrazba intimnosti

Jaka Sotlar

SiCert

Svet užitka - pogovor s Salome

V drugi sezoni podkasta Evolucija užitka posebna raziskovalca Eva in Luka razkrivata resnične zgodbe poslušalk in poslušalcev, ki so pisali na evolucijauzitka@rtvslo.si. Ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose.

Urška Henigman