Eva in Luka tokrat predstavljata resnične zgodbo osebe, ki se identificira kot trans moški in biseksualec - to pomeni, da ga privlačijo osebe vseh spolov.

"Živijo, sem Aleks in uporabljam zaimek on. Ko sem bil otrok, sem vedel, da sem punca, da me drugi vidijo kot punco. Ampak sem imel stalno nek občutek, ki me je delal živčnega. Nek občutek, da nisem to, kar sem. Da to nisem jaz – v resnici sem jaz fant, ampak nihče tega ne ve. Teh občutkov si nisem znal razložiti. Sem recimo vprašal mamo, zakaj me je rodila kot punco, ker mi res ni bilo jasno, zakaj imam tako telo in ime. Sem mislil, da so starši nekaj narobe naredili. Vse je bilo zelo zmedeno. V zgodnjih najstniških letih sem začel razmišljati o tem, da sem interspolna oseba, ker sem še vedno spol povezoval s telesom. Kar je samoumevno, mislim, od družbe dobimo eno samo sporočilo – telo je tisto, ki določa tvoj spol. Kar koli drugega pač ne obstaja. Ko odraščaš, je že itak težko. Če si trans, je pa še težje."

Nina Perger: Razpiranje horizontov možnega

Kate Bornstein: Gender Outlaw

Jessica Lynn

John Money

Inštitut Kinsey

WPATH

V drugi sezoni igrano dokumentarnega podkasta Evolucija užitka posebna raziskovalca Eva in Luka razkrivata resnične zgodbe poslušalk in poslušalcev, ki so pisali na evolucijauzitka@rtvslo.si. Ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose.

Urška Henigman