Eva in Luka v novi epizodi razkrivata resnične izkušnje ženske, ki se identificira kot panseksualka, trenutno pa je v intimnem monogamnem razmerju z žensko.

"Živijo, sm Vesna. Stara sem 24 let, živim in delam v Ljubljani. Z Anjo hodiva leto in pol. Ful je čudno, k se mi zdi, da sva skupej šele kakšn mesec, po drugi strani imam pa občutek, da se poznava tk, že vse življenje. Super se mava, o vsem se lahko pogovarjava, vse si poveva. Tut to, kaj keri paše, v čem uživa, kaj jo vzburja. In pol je užitek še večji. To meni ni samoumevno, ta odprt odnos do telesa in seksa. Prihajam iz majhne vasi, iz Zgornje Savinjske doline. To je tk, zlo zaprto okolje, zelo tradicionalno. Služb za ženske je malo, če hodijo v službo, so slabše plačane kot moški. Ženska je manjvredna, njeno mesto je doma, kjer kuha, pospravlja in skrbi za otroke. Miselnost je še zelo nazadnjaška. Moški visijo za šankom, pijejo, se hvalijo, kolk jih je kateri podrl, in si tk dvigujejo ego. Če ženska rada seksa, je takoj kurba. Na žalost je še vedno tako."

Moja roka, tvoja roka

Jaz intimi

Zas. prof. dr. Tanja Rener

Prof. dr. Roman Kuhar

Mama Doctor Jones

Na pravi strani

Članek MMC

 

Ustvarjalci podkasta Evolucija užitka v tretji sezoni ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov raziskujejo spolne, seksualne in reproduktivne pravice.

Urška Henigman