Moška sterilizacija ne vpliva na količino izliva, erektilno funkcijo, doživljanje orgazma, spolno željo in hormone.

Še zadnjič v tretji sezoni o spolnih, seksualnih in reproduktivnih pravicah. 55. člen ustave Republike Slovenije pravi, da je odločanje o rojstvih otrok svobodno, ter da država zagotavlja možnosti za uresničevanje te svoboščine in ustvarja razmere, ki omogočajo staršem, da se odločajo za rojstva svojih otrok. To vključuje tudi kontracepcijo in z njo moško sterilizacijo - še vedno močno tabuizirano vazekomijo. 

"Živijo, jaz sem Maruša, stara sem 35 let. Moja, no, najina spolnost je precej dobra, da ne rečem odlična. Kljub trem otrokom in pomanjkanju časa. Rada eksperimentirava. Med karanteno je bilo super. Otroci so bli še tok mejhni, da nismo imeli šole na daljavo, oba z Boštjanom sva bila doma, jst sm bla še vsa hormonska od nosečnosti, poroda in dojenja, polna energije in zaljubljena. Res smo se povezali. Pa ne samo midva z otroki ali oni med sabo, tudi midva sva se zbližala. In ful sm bla horny, super je bilo. Skupi sva gledala porniče, kupila sva si vibrator. Sej seks je bil že prej, preden sva imela otroke, nekaj, kar sva počela precej redno. In med karanteno naju ni nič minilo, še bolj sva si želela drug drugega. In to je ostalo. Res mi je super z njim seksat."

Negin Shiraghaei

dr. Sašo Drobnič

Jaka Sotlar

Pa še naslov, kamor lahko pišete - evolucijauzitka@rtvslo.si.

Mi pa pripravljamo že četrto sezono, v kateri bomo raziskovali seks na presečišču prirojenega in privzgojenega. O prirojenem s strokovnjakinjami in strokovnjaki, o privzgojenem pa tudi z vami. Kakšna sporočila o svojem spolu, vlogi v družbi, dovoljenih in prepovedanih seksualnih praksah ste prejeli v otroštvu? Kakšna prejemate danes? Kakšen vpliv ima vera ali religijsko prepričanje? Vabimo vas, da delite svoje izkušnje o tem, če in kako vaša verska prepričanja vplivajo na vašo spolnost in seksualnost?

Urška Henigman