Seks je senzacionaliziran, resnična človeška seksualnost pa je tabu.

V četrti sezoni ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov raziskujemo presečišče med prirojenim in privzgojenim, med naravo in kulturo.

Kakšne so vaše izkušnje? Kakšna so vaša prepričanja o spolih, spolnosti, seksu in seksulnosti? Kako ste začeli odkrivati svoje telo? Se vam zdi, da imate osrečujočo spolnost, brez slabe vesti in krivde? Kako vi uživate, kakšne težave imate? Pišete na elektronski naslov evolucijauzitka@rtvslo.si in razkrijete svoje spolno življenje.

Eva in Luka v prvi epizodi razkrivata, kako je na intimnopartnerske odnose uspešnega poslovneža Janeza vplivala njegova družina, natančneje, odnos, ki sta ga imela njegova starša. 

"V biznisu moraš bit pač na pravem kraju ob pravem času. In jaz sem znal prepoznat priložnost. Sem lastnik IT firme, s kriptom se ukvarjamo. No, pa z nepremičninami. Ampak uspeh ni odvisn od sreče, treba je bit pameten … in met starše, k so podjetniki in te biznisa učijo od otroštva. Najbolj je pomembn, da sta mi dala know how, vedno sem ju poslušal, kako deluje trg. Se učil, kako pravočasno prepoznati, česa je preveč, kaj manjka, kako se prebiti na vrh. Ja, sej se je velik spremenil, ampak v bistvu je dons isto k pred 30 leti, sam da so oni mel certifikate, mi mamo pa bitcoin. Ampak oni niso niti približno tok delal, k delamo mi. S Katarino se med tednom skor nikol ne vidva, za seks nama zmanjka časa. Ko se pa zgodi, mi pa vedno takoj pride."

Lana Bobić

Prof. dr. Metka Kuhar

Prof. dr. Aleš Črnič

Jaka Sotlar

Esther Perel: Nezvestoba do groba

Kongres ESSM

#uzivalasem

Tjaša Črnigoj

Podkast Evolucija užitka v četrti sezoni med drugim raziskuje prepričanja različnih religij o seksu in seksualnosti. Kaj zapovedujejo in kaj prepovedujejo, kakšne so spolne vloge, so vse religije patriarhalne, so vzhodne religijske tradicije res bolj seksualno pozitivne, kako nova duhovna in religijska gibanja razumejo spolne vloge, seks in seksualnost ... 

Igrata Manca Dorrer in Domen Valič, avtorica podkasta je Urška Henigman.

Urška Henigman