Pestrost religij je izjemna, vse pa imajo takšna ali drugačna pravila o spolih in spolnosti.

V četrti sezoni prek osebnih zgodb in pogovorov z domačimi in tujimi strokovnjakinjami in strokovnjaki raziskujemo presečišče med prirojenim in privzgojenim, med naravo in kulturo. 

Pišete in nam na evolucijauzitka@rtvslo.si ali izpolnite spletni obrazec tukaj, kjer lahko popolnoma anonimno razkrijete svoje spolno življenje.

"Živjo, jaz sem Nejka, stara sem 17 let in hodim v srednjo šolo. Vsak dan se vozim v Ljubljano, zato vstajam ob pol petih, ker imam deset do šestih že bus. Sej niti nism tok ven iz Ljubljane doma, z avtom približno pol ure … sam pač, vozni red, a ne, je bedn. Naslednji bus je šele ob sedmih in to je čist prepozno, ker se nam pouk začne že ob pol osmih, jst morm pa pridt še do Aškerčeve. Ampak, nč hudga, v bistvu mi je super ta zgodnji avtobus. K se lahko že navsezgodaj stisnem h Gregorju in še mal zaspim. Pol pa še celo dopoldne voham njegov parfum na sebi. Aja, Gregor je moj fant. K pridem na bus, je on že gor. Vedno mi prihrani sedež, tko da se lahko že zjutraj stisneva. Poznava se iz osnovne, sva bla paralelka, ampak hodt sva začela pa v srednji … Prov na temu busu! Enkrat se je k meni usedel in od takrat sva skupaj."

Lana Bobić

Hester Pastoor

izr. prof. Anja Zalta

mag. Ana Pavlič

Shalini Andrews

Andra Siibak

Preberite in poslušajte še:

Medijski repertoarji mladih

Datafied Childhoods:Data Practices and Imaginaries in Children's Lives

Sociološki podkast

Intelekta

Podobe znanja

Glasovi svetov

Na pravi strani

Kulturni fokus

Odbita do bita

Rožnata dolina

Urška Henigman