Celovita spolna vzgoja ščiti, samo prepovedi spodbujajo tvegano vedenje.

V četrti sezoni prek osebnih zgodb in pogovorov z domačimi in tujimi strokovnjakinjami in strokovnjaki raziskujemo presečišče med prirojenim in privzgojenim, med naravo in kulturo. 

Pišete nam na evolucijauzitka@rtvslo.si ali izpolnite spletni obrazec tukaj, kjer lahko popolnoma anonimno razkrijete svoje spolno življenje.

"Živjo, jst sm Gregor. Star sem 18 let, hodim na gimnazijo. Sem kr z lahkoto pršu gor. Že od nekdaj sem odličnjak, rad bi postal zdravnik, tko k je moj oči, in valda rabm visoko povprečje, če hočem prit na medicino. Drugo leto mam maturo, tko da, ja, se bom mogu velik učit. Letos mam tko še mal več prostega časa, za žur in za Nejko. Z Nejko sva skupi dve leti, ona je moja prva punca. In prva, s katero sem seksal. Tok mi je blo dobr odkrivat njeno telo, njene joške, pa rit … in pičko od blizu. Sej sm na porničih vidu, kaj moraš počet. Tko da sem vse hotu sprobat. Že prvič. Božanje, lizanje, lupčkanje, en prst, dva prsta … Čist je postala mokra, kr tekl je od nje. In k sm ga dal notr, tko počas, se mi je pa čist odpelal, mislm, takoj mi je pršlo. Sploh nism vedu, da mam loh tok sperme. Kondom je bil čist nafilan. Sem se ustrašu, da bo poču."

Lana Bobić

Hester Pastoor

izr. prof. dr. Anja Zalta

mag. Ana Pavlič

Shalini Andrews

Sandrine Atallah

Parada ponosa

Igrata Manca Dorrer in Domen Valič, avtorica podkasta je Urška Henigman.

Urška Henigman