Naši gostje so bili dijaki Gimnazije Kranj, ki svoje znanje, ljubezen do naravoslovja in različnih poskusov, delijo z osnovnošolci. V projektu Čarovnije narave snemajo krajše video posnetke, v katerih naredijo zanimiv poskus, razložijo kakšen fizikalni pojem, proces, kemijsko reakcijo ali naravni pojav, in ga potem objavijo na You tubu in na spletnih platformah svoje šole … Vse zato, da bi mlajši od njih bolje razumeli svet okoli sebe.

Dijaki snemajo krajše posnetke, na katerih delajo poskuse, ki osnovnošolcem razlagajo svet (in učno snov)

Naši gostje so bili dijaki Gimnazije Kranj, ki svoje znanje, ljubezen do naravoslovja in različnih poskusov delijo z osnovnošolci. V projektu Čarovnija narave snemajo krajše video posnetke, v katerih naredijo zanimiv poskus, razložijo kakšen fizikalni pojem, proces, kemijsko reakcijo ali naravni pojav, in ga potem objavijo na You tubu in na spletnih platformah svoje šole … Vse zato, da bi mlajši od njih bolje razumeli svet okoli sebe.

Trdna tekočina, Osmoza, Površinska napetost vode, Prehajanje toplote, Lomljenje svetlobe oz. Izginjajoči kozarec, Lebdeča vrtalka, Vpliv fizične aktivnosti na naše telo, Kako ekstrahirati bananin DNK, Plovnost ... je le nekaj naslovov njihovih poučnih in zabavnih posnetkov.

Špela Šebenik