Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Huda muska

5 epizod

5 epizod


Huda muska odgovarja na vprašanja o muziki okoli nas ter nagovarja mlade poslušalke in poslušalce h glasbenemu ustvarjanju. Pripravlja jo profesor glasbe Matej Jevnišek.


23. 3. 2023

Huda muska - tamburice

Tamburice in tamburaški orkestri so pri nas tradicija, ki je prisotna na naših tleh že prek sto let. Kako zvenijo in zakaj tako zvenijo, pa je raziskal Matej.


18. 3. 2023

Huda muska - Jože Privšek

19. marca bi Jože Privšek praznoval svoj 86. rojstni dan. Gre za jazzovskega glasbenika, skladatelja, aranžerja in dirigenta, ki je pomembno zaznamoval slovenski glasbeni prostor. Hudo musko je pripravila Tina Žun.


9. 3. 2023

Huda muska - glasba in možgani

Aktivno ukvarjanje z glasbo aktivira velik del naših možganov, ki skrbijo za različne odzive telesa. V Hudi muski se bomo tokrat ustavili pri vplivu glasbe na naše možgane - kaj počneta leva in desna možganska polovica ter kako lahko sploh premikamo prste.


2. 3. 2023

Huda muska - Absolutna in programska glasba

Glasbo lahko delimo po mnogih kriterijih, najosnovnejši je na vokalno, instrumentalno in vokalno-instrumentalno. Nato jo lahko razvrščamo po glasbenih oblikah, namenu in nenazadnje tudi po ozadju nastanka. V Hudi muski tokrat o absolutni in programski glasbi.


23. 2. 2023

Huda muska - himna

Himna, oda ali hvalnica je bila že od nekdaj posebna pesem, ki je bila simbol nečesa pomembnega. Morda je opevala kakšnega kralja, vojskovodjo ali državo. S himno torej počastimo osebe, predmete, dogodke in še kaj.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt