Danes je košarka priljubljen ekipni šport tudi v Sloveniji, kar seveda ni presenečenje – uspehi Slovenije na evropskem prvenstvu in olimpijskih igrah ter posamezni znani igralci, zvezde, ki krojijo košarko ne le v Evropi, temveč tudi v ZDA, navdihujejo mnoge. V Sloveniji je sicer naslov državnega prvaka v rokah zmajev – KK Cedevita Olimpija, tudi njihove mlajše kategorije igralcev pa dosegajo dobre rezultate. Fantje so zmagali v kategorijah do 13 in do 15 let. Spoznajmo torej nekaj mladih košarkarkarskih zmajev!

V družbi zmajčkov - mladih košarkarjev KK Cedevita Olimpija, ki - tako kot člani - dosegajo odlične rezultate

Pravokotno igrišče, dve ekipi po 5 igralcev, dva koša in enostaven cilj: vreči žogo v koš s premerom 46 cm, ki je pritrjen na tablo 3 metre in 5 cm visoko. To je košarka, šport, ki se je pred 130 leti razvil v Združenih državah Amerike, v Springfieldu, že leto pozneje se je igral v Evropi, na olimpijske igre pa se je v tekmovalni del uvrstil leta 1936. Košarko si je izmislil kanadsko-ameriški zdravnik in športni pedagog, želel je namreč iznajti igro, ki bi se jo lahko šolarji pozimi igrali v telovadnici.

Danes je košarka priljubljen ekipni šport tudi v Sloveniji, kar seveda ni presenečenje – uspehi Slovenije na evropskem prvenstvu in olimpijskih igrah ter posamezni znani igralci, zvezde, ki krojijo košarko ne le v Evropi, temveč tudi v ZDA, navdihujejo mnoge. V Sloveniji je sicer naslov državnega prvaka v rokah zmajev – KK Cedevita Olimpija, tudi njihove mlajše kategorije igralcev pa dosegajo dobre rezultate. Fantje so zmagali v kategorijah do 13 in do 15 let. Spoznajmo torej nekaj mladih košarkarkarskih zmajev: Bine Gabrijel, Amar Grošič, Lan Cukor, Kale Mišič Čare.

Špela Šebenik