Na zaključni prireditvi Radia Hudo! se je zbralo več kot 180 mladih novinarjev z mentorji in ravnatelji. Zastopali so 12 slovenskih osnovnih šol in 12 novinarskih razredov. Vsi so nestrpno pričakovali razglasitev najboljših, vzdušje med prireditvijo pa je stopnjevala glasbena skupina StillOut. Raglasili so najboljši video posnetek, ki so ga naredili učenci OŠ Dragotina Ketteje Ilirska Bistrica. Najboljši novinarski razred pa letos po mnenju glasovalcev in strokovne žirije prihaja iz Griž, točneje z OŠ Griže.
Prireditev sta vodila Tadeja Bizilj in Dejan Petek.


Mladi iz Griž so prejeli 10 točk poslušalcev, ki so glasovali prek spleta in dopisnic, 4 točke  je k temu dodala še strokovna žirija, v kateri so bili v. d. odgovorne urednice Prvega Darja Groznik, voditeljica novinarskih delavnic Tadeja Bizilj ter voditelj Odmevov Igor E. Bergant. Grižani so tako za 1 točko prehiteli učence 2. OŠ Slovenska Bistrica in bodo za nagrado odšli na večdnevni izlet v Barcelono.

Foto galerijo s sobotne prireditve si lahko ogledate s pomočjo klika na spodnjo sliko (foto: Aleš Ogrin).

Tole so prvi odzivi mladih Grižanov.

Na 3. mesto so se z 12 točkami uvrstili učenci OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, ki so prejeli največ glasov poslušalcev – kar 8167. Kako so zbirali glasove, vam izdajo v posnetku.

12 šol, ki je sodelovalo v 4. sezoni novinarskih delavnic je sicer skupaj prejelo kar 26.064 glasov. Za nagradni izlet v Barcelono so se potegovali še učenci OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem, OŠ Naklo, OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, OŠ Cirila Kosmača Piran, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, OŠ Mengeš, OŠ Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica, OŠ Leskovec pri Krškem in OŠ Preserje. Vsi so se naučili snemati ankete, reportaže in intervjuje, zmontirati posnetke, skupaj z voditeljema Tadejo Bizilj in Dejanom Petkom pa so v živo odvodili tudi enourno oddajo.

Letošnja novost projekta Radio Hudo! je tekmovanje osnovnošolskih razredov za najboljši videoposnetek s temo »Kako smo snemali tekmovalni posnetek o svojem kraju.« Največ glasov poslušalcev in režiserja Mihe Hočevarja so dobili mladi iz OŠ Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica, ki si bodo za nagrado ogledali Dunaj.

Če so se nagrade in izleta na Dunaj kaj razveselili pa v posnetku.

 

Andreja Gradišar