Program za mlade Prvega programa Radia Slovenija, ki s projektom novinarskih delavnic Radia Hudo! vzgaja nove generacije mladih novinarjev, je tudi letos izbral najboljši novinarski razred. Na prireditvi v televizijskem studiu, kjer so vzdušje stopnjevali člani skupine Proper, smo razglasili najboljše uvrščene razrede. Najboljši novinarski razred prihaja z OŠ Ivana Groharja Škofja Loka!

Najboljši novinarski razred prihaja z OŠ Ivana Groharja Škofja Loka

Program za mlade Prvega programa Radia Slovenija, ki s projektom novinarskih delavnic Radia Hudo! vzgaja nove generacije mladih novinarjev, je tudi letos izbral najboljši novinarski razred, razkrili smo ga na sklepni prireditvi. To je postal novinarski razred iz Osnovne šole Ivana Groharja iz Škofje Loke. Odlično drugo mesto so zasedli mladi novinarji s I. osnovne šole Celje, tretje pa mladi iz Osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake.

Radio Hudo! z novinarskimi delavnicami že vrsto let skrbi za vzgojo nove generacije novinarjev in medijsko opismenjevanje.

Najboljši novinarski razred, ki prihaja iz OŠ Ivana Groharja Škofja Loka čaka privlačna nagrada – dvodnevni izlet na Krvavcu.  Drugo mesto je osvojil razred iz Osnovne šole Celje, ki odhaja na obisk Doživljajskega parka Vulkanija, prav tako tretje uvrščeni mladi novinarji iz OŠ Ivana Kavčiča Izlake. Ti so si prislužili tudi posebno nagrado za razred, ki je svoje novinarsko delo najboljše predstavil na družbenih omrežjih. Za nagrado jih čaka obisk Tehnoparka.

Z nami je bila na sklepni prireditvi glasbena skupina Proper ter voditeljici Tadeja Bizilj in Špela Šebenik, za pogostitev po prireditvi so poskrbeli dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.

S tekmovanjem in današnjo razglasitvijo zmagovalcev se tako zaključujejo tokratne novinarske delavnice Radia Hudo!, ki vzgajajo nove generacije mladih novinarjev in hkrati skrbijo za medijsko opismenjevanje, ki je v časih, ko so mladi vsakodnevno obkroženi s kopico informacij, še kako pomembno. Delavnice potekajo od leta 2012, v tem času pa je nastalo kar nekaj zanimivih in domiselnih vsebin. Nove prijave šol v tem šolskem letu pa že potekajo na njihovem elektronskem naslovu programzamlade@rtvslo.si.

Poslušalce 1. programa Radia Slovenije in strokovno komisijo, ki so jo sestavljali Tadeja Bizilj, Danijel Poslek in Igor E. Bergant, je najbolj prepričal radijski prispevek učencev Osnovne šole Ivana Groharja Škofja Loka. Drugo mesto je osvojila I. OŠ Celje in tretje OŠ Ivana Kavčiča Izlake.