To soboto se nam bodo v studiu oddaje Hudo! po 9.00 pridružili mladi iz Vodic in razmišljali o tem, kako bo koronavirus vplival na izbiro poklicev šolarjev. Bodo izbrali poklice, pri katerih bo več možnosti dela na daljavo? Se bodo v večji meri odločili za take, ki zahtevajo splošno gimnazijo?

Slišali bomo tudi, kako so svojo poklicno pot izbrali znani Slovenci. Poklicali bomo Roka iz skupine Rok"n Band in Ferryja Stepišnika.

Bodite z nami tudi to soboto med 9.00 in 11.00 na Prvem.

Mladi iz Vodic so tokrat razmišljali o različnih poklicih

To soboto so se nam v studiu oddaje Hudo! pridružili mladi iz Vodic in razmišljali o tem, kako bo koronavirus vplival na izbiro poklicev šolarjev. Bodo izbrali poklice, pri katerih bo več možnosti dela na daljavo? Se bodo v večji meri odločili za take, ki zahtevajo splošno gimnazijo? Zgodovinarka, frizerka in kozmetičarka so poklici, ki zanimajo Nušo Dunjo, Niko in Petro, Rok pa se o izbiri poklica še odloča. Najpomembnejše je zanimanje za neko področje, torej, da delaš tisto, kar te veseli. A mladi stojijo trdno na realnih tleh in se dobro zavedajo tudi, da bomo morali, ko bodo odrasli, plačevati položnice. Zato razmišljajo tudi o tem, kako perspektiven je poklic, ki jih zanima.

Slišali bomo tudi, kako so svojo poklicno pot izbrali znani Slovenci - poklicali smo Roka iz skupine Rok'n'Band in Ferrya Stepančiča. Rok Ferengja, pevec skupine Rok'n'Band, je v prvem razredu osnovne šole želel postati policist, a kmalu so se njegova zanimanja spremenila, njegov hobi - glasba - pa je kmalu postal tudi njegov poklic.

"Proti koncu osnovne šole me je že začela zanimati glasba. Predvsem ko sem prvič videl film Upornik brez razloga s to glasbo, sem si rekel, ja, mogoče bi bil pa pevec."

 

 

Aleš Ogrin, Tadeja Bizilj