Božično-novoletne počitnice in prazniki trkajo na vrata. A letos bodo precej drugačni kot so bili vsa leta do zdaj. Kaj prinašajo, česa se med njimi najbolj veselijo šolarji, ali imajo že okrašene domove, kako je s peko peciva in kakšni so načrti za zadnje dni v letu …? O vsem tem v tokratni oddaji, ko bomo slišali tudi priporočila knjižničarjev, s katerimi dobrimi in zanimivimi knjigami se lahko kratkočasite in opozorila računalničarjev, na kaj morate biti v teh dneh še posebej pozorni na spletu.

01 475 22 22 pa prava telefonska številka za vse mlade, ki boste z nami – tokrat vas namreč čakajo tudi nagradna vprašanja in lepe nagrade. Se slišimo v soboto po 9h!

Česa se veselijo šolarji, kakšno pecivo pečejo in kako so okrasili domove

Božično-novoletne počitnice in prazniki trkajo na vrata. A letos bodo precej drugačni kot so bili vsa leta do sedaj. Kaj prinašajo, česa se med njimi najbolj veselijo šolarji, ali imajo že okrašene domove, kako je s peko peciva in kakšni so načrti za zadnje dni v letu …? O vsem tem smo govorili v tokratni oddaji Hudo!, v kateri so se nam pridružile Ula in Neža iz Petrovč (Osnovna šola Petrovče), Lina iz Svečine (Osnovna šola Zgornja Kungota) in Lejla iz Kranja (Osnovna šola Šenčur).

Slišali smo tudi priporočila knjižničarke, vodje Pionirske v Mestni knjižnici Ljubljana, Darje Lavrenčič Vrabec, s katerimi dobrimi in zanimivimi knjigami se lahko kratkočasite in opozorila Ajde Jerman, raziskovalke na Centru za družboslovno informatiko na Fakulteti za družbene vede, na kaj morate biti v teh dneh še posebej pozorni na spletu.

Na telefonski zvezi so se nam pridružili tudi Matic iz Braslovč, Blažka iz Petrovč in Urša z Iga.

Prisluhnite posnetku oddaje, v katerem slišite tudi lepe želje gostij vsem mladim poslušalcem ob prihajajočih praznikih.

Tadeja Bizilj, Gašper Stražišar