V oddaji Hudo, ki je bila tokrat izvedena pred planinsko kočo na Uskovnici, so se nam pred mikrofonom pridružili Mladi nadzorniki. Gre za projekt pod pokroviteljstvom Federacije Europarc, namenjen mladim, ki živijo v narodnem parku oziroma v njegovi neposredni okolici. S projektom Mladi nadzornik otroke seznanijo s cilji in nameni zavarovanih območij ter jim predstavijo naravne vrednote in kulturno dediščino.
Nameni programa so:

? Ustvariti mrežo mladih, ki bodo aktivno sodelovali pri varovanju narave in nastopali kot zagovorniki svojega zavarovanega območja.

? Izboljšati ozaveščenost glede naravnih, kulturnih, družbenih in ekonomskih vrednot zavarovanih območij.

? Krepiti prijateljstvo in skupinsko moralo med mladimi tako, da jih vključujemo v doseganje skupnih naravovarstvenih ciljev.

? Povezati mlade in lokalno skupnost.

Z nami so bili Vida Odar, Lan Klukovič in Samo Arlič, ki so se udeležili poletnega tabora na Pokljuki. Na njem so odkrivali skrivnosti planot in narave. Poleg mladih je bil zraven tudi naravovarstveni nadzornik in vodja programa Mladi nadzornik Jernej Legat. Skupaj smo odkrivali čudežni svet Triglavskega narodnega parka ter iskali načine, kako ohraniti in zavarovati naravo.

Gašper Stražišar