Ime tedna je Erazem Stonič, dijak Gimnazije Vič, ki je na mednarodni tehnološki konferenci v Pekingu predstavil svoj projekt Model rastlinske čistilne naprave s solarnim dezinfektorjem in se pri svojih komaj 18. letih postavil ob bok najboljšim svetovnim inovatorjem, katerih skupni cilj je razvoj novih tehnologij.

Ime tedna je Erazem Stonič, dijak Gimnazije Vič, ki je na mednarodni tehnološki konferenci v Pekingu predstavil svoj projekt Model rastlinske čistilne naprave s solarnim dezinfektorjem in se pri svojih komaj 18. letih postavil ob bok najboljšim svetovnim inovatorjem, katerih skupni cilj je razvoj novih tehnologij.

"V Pekingu je bilo predstavljenih prek 1000 projektov. Naš projekt so sprejeli zelo resno, čeprav smo mladi. Mamljiv je širok krog uporabnikov, model čistilne naprave je primeren za gospodinjsva ali velika podjetja."

Kandidata sta bila še:

Ilka Štuhec,  naša najboljša smučarka, ki je na svetovnem prvenstvu v švicarskem St. Moritzu v smukaški preizkušnji z naskokom  prekosila vso konkurenco in postala svetovna prvakinja. To je že  21.  kolajna na svetovnih prvenstvih za Slovenjo, šesta najžlahtnejšega leska.

Andraž Mihelin iz podjetja Seascape, ki izdeluje  športno-potovalne jadrnice s katerimi  se uvrščajo med vodilne svetovne blagovne znamke v navtiki. Po nagradah za ameriško, angleško in francosko jadrnico leta so za model seascape 24 nedavno prejeli tudi nagrado za evropsko jadrnico leta.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202