Na Prvi program se ponovno vrača najbolj nasmejana oddaja s strašljivim imenom Improklet. V njej se bo 8 ekip Šolske impro lige potegovalo za zmago - nastop v Radiu Gaga. V prvem krogu se bosta to sredo ob dvajsetih pomerili ekipi Gimnazije Rudolfa Maistra Kamnik in Gimnazije Antona Aškerca Ljubljana. Njuno usodo boste krojili poslušalci s predlogi in glasovanjem. Se slišimo v Improkleti! Voditeljica Lea Ogrin.

Improklet se vrača!

Na Prvem programu Radia Slovenija se bomo aprila znova spustili v Improklet in radijski studio se bo spremenil v oder za boj v gledališki improvizaciji. Letošnja sezona pa bo začinjena tudi z novimi disciplinami in svežimi improvizatorji.

V vsaki oddaji se bosta pomerili dve ekipi Šolske improlige. Poslušalci boste krojili njuno usodo s predlogi in glasovanjem, dokler ne bo od osmih ekip stala le še ena – zmagovalka Improkleti.

Letos bomo poskušali biti ustvarjalni in tudi aktualni. Pred vsako oddajo bo na Facebook profilu Programa za mlade objavljena anketa.

https://www.facebook.com/programzamlade

Poslušalci boste glasovali, kateri dogodek preteklega tedna bodo morali mladi improvizatorji reinterpretirati v Improkleti. Da bo bolj zanimivo, bodo morali to storiti z upoštevanjem konvencij nekega žanra.

V Improkleti se bodo letos pomerili tele ekipe Šolske improlige:

Gimnazija Nova Gorica

Gimnazija Antona Aškerca

Gimnazija Rudolfa Maistra Kamnik

Gimnazija Šiška/Moste (združena)

Gimnazija Vič

Gimnazija Poljane

Gimnazija Bežigrad

Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana

Prva oddaja bo na sporedu 1. aprila ob 20.00 na Prvem programu Radia Slovenija. V Improklet bosta vstopili ekipi Gimnazije Rudolfa Maistra Kamnik in Gimnazije Antona Aškerca.

Poslušajte, nasmejte se in osvojite vstopnice za tekme Šolske improlige v Španskih borcih v Improkleti.

Prvi