Tekmovanje v radijski improvizaciji Improklet se bliža koncu. V sredo se bo odvijala zadnja tekma ekip Šolske impro lige. Že v ponedeljek bo na socialnem omrežju Facebook znano, katera ekipa se bo za zmago pomerila z Gimnazijo Vič. Tokrat o zmagovalcu ne bodo odločali glasovi poslušalcev, temveč strokovna žirija s Sašem Hribarjem na čelu. Ne zamudite zadnje oddaje Improklet, v kateri se bo odvijala "divja" bitka za zmago, ki prinese nastop v oddaji Radio Ga Ga ter na gledališkem festivalu Cankarjada. S kakšnimi finalnimi izzivi se bodo spopadli Improkletniki, boste slišali v sredo, ob 20h na Prvem. Voditeljica Lea Ogrin.

Tako. Pa smo že tretjo sezono tekmovanja v radijski improvizaciji Improklet pripeljali do konca. Z veseljem oznanjamo, da so letošnji zmagovalci Improkleti improvizatorji Gimnazije Vič!!! :) Čestitke tudi odličnim mladim improvizatorjem in drugo uvrščenim dijakom Gimnazije Nova Gorica.

Čeprav so improkletniki Gimnazije Vič in Gimnazije Nova Gorica merili svoje improvizatorske sposobnosti, je v Improkleti vedno na prvem mestu zabava in humor. Že pred začetkom oddaje so nasmešek na obraz pripeljali Novogoričani, ki so držali obljubo iz polfinala:

Ekipa Gimnazije Nova Gorica v ”bojni opravi” :)

Gimnazija Vič je odlično opravila z izzivom Proces, kjer so morali interpretirati mladost, zrela leta in starost Ivane Orleanske. Prisluhnite posnetku:

 

 Ekipa Gimnazije Vič v zagonu :)

Gimnazija Nova Gorica pa nas je nasmejala v disciplini Čuskok, kjer so pletli zgodbo polno emocij:

Ker sta bili obe ekipi tako dobri, je bila odločitev o zmagovalcih trd oreh. Sodnika Sašo Hribar in Jan Hrušovar sta zato improkletnikom zastavila še en, zadnji preizkus:

Takole se nam je mudilo na koncu, ampak zdaj pa kar počasi. Zmagovalce Improkleti, improvizatorje Gimnazije Vič boste slišali ponovno v petek, 29. 5. 2015, v oddaji Radio Gaga, ki bo na sporedu v živo, malo po deseti zjutraj. Zmagovalna ekipa pa bo 2. 9. 2015 nastopila tudi na gledališkem festivalu Cankarjada na Vrhniki.

Šmrk, šmrk… Improklet se za letos poslavljala. ”Na polno” pa bomo improvizirali spet prihodnjo pomlad. Do takrat nas spremljajte na Facebook profilu Improklet, kjer si lahko ogledate fotografije iz preteklih oddaj in nam pišete, če dobite kakšno dobro idejo za disciplino. Veseli jih bomo!;)

https://www.facebook.com/Improklet

 

Lea Ogrin