Prvi program Radia Slovenija in ŠILA začenjata novo sezono Improkleti. V radijski improvizaciji se bo v radijskem etru pomerilo 8 ekip Šolske improlige. S pomočjo poslušalcev, ki nam bodo pomagali s predlogi za dogodke in okolja različnih situacij, se bodo poskušale ekipe s 3 dijaki prek različnih disciplin improvizacijskega gledališča prebiti v finale. 24 "šilarjev", 2 voditelja, 8 šol, 7 oddaj Improklet in 1 zmagovalec!

Zabavni večeri na Prvem, začinjeni z radijsko improvizacijo dijakov iz šolske improlige: 24 dijakov, 8 šol, 2 voditelja, 7 oddaj Improklet in 1 zmagovalec

Prvi program Radia Slovenija in ŠILA začenjata novo sezono Improkleti. V radijski improvizaciji se bo v radijskem etru pomerilo 8 ekip Šolske improlige. S pomočjo poslušalcev, ki nam bodo pomagali s predlogi za dogodke in okolja različnih situacij, se bodo poskušale ekipe s 3 dijaki prek različnih disciplin improvizacijskega gledališča prebiti v finale. 24 "šilarjev", 8 šol, 2 voditelja, 7 oddaj Improklet in 1 zmagovalec!

Z nami ste lahko prek družabnega omrežja Instagram, profila: Program za mlade in ŠILA solska_ impro_liga, glasovanje za boljšo ekipo pa bo potekalo na spletni strani oddaje Improklet!

ŠILA je program gledališke improvizacije, ki povezuje srednješolske skupine in spodbuja njihovo kulturno rekreacijo. Deluje že od leta 1997 in tako že 25. leto skrbi za izobraževanje, druženje in gledališko udejstvovanje mladih. Gre za kombinacijo improvizirane gledališke predstave in tekmovanja, kjer imajo gledalci s svojimi predlogi glavno besedo pri tem, kaj improvizatorji na odru počnejo. Sodelujejo ekipe iz različnih srednjih šol, ki so locirane po različnih krajih v Sloveniji. Pri projektu vsako leto sodeluje okoli 350 srednješolk in srednješolcev. V Improkleti bomo imeli priložnost spoznati nekatere izmed njih - tiste, ki verjamejo, da jih lahko reši le jezik!

 

Špela Šebenik